Supă cremă de dovlecei preparată în vasul Zepter!

Postat de panacris in Supe
30 Iul 2013 | 4061 vizualizari
Supă cremă de dovlecei preparată în vasul Zepter!

Descoperind minunatul vas Zepter, în care legumele se prepară rapid și sănătos fără niciun adaos de apă, am ”purces” la prepararea acestei supe creme răcoritoare de vară.

Ingrediente

  • dovlecel 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • usturoi 4 căței,
  • roșii galbene 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de arahide,
  • lapte de cocos cca. 200 ml,
  • mentă proaspătă,
  • creson proaspăt,
  • rozmarin proaspăt,
  • crutoane aromate.

Mod de preparare

Numai revin asupra beneficiilor legumelor, deoarece în ultimul timp, gătind în minunatul vas Zepter, v-am tot informat.

Astfel ceapa curățată și tocată fideluță se dinstuie cu puțin ulei de arahide, în vasul rece Zepter. Se adaugă fâșii de dovlecei, coapte pe în prealabul pe grătar și felii de roșii galbene. Totul se asezonează de sare și piper, apoi se pune capacul, se lasă la foc mediu, până ce acul de pe indicatorul termocontrulului de pe capac ajunge în zona verde, se oprește focul și se lasă la gătit, cca. 25 de minute, ATENȚIE, fără foc. După acest interval, se adaugă laptele de cocos, mirodeniile, se dă din nou drumul la foc, ptr cca. 5 minute, apoi se oprește focul se lasă cca. 10 minute pentru a se îmbina gusturile. Legumele fierte se pasează cu mixerul, blenderul sau ce aveți în dotare, apoi supa cremă obținută se servește caldă cu crutoane aromate. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de dovlecei preparată în vasul Zepter!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de conopida cu linte rosie

Postat de katty

Supa crema de conopida cu linte rosie

Taiem conopida bucatele, o spalam si o scurgem. Spalam lintea si o lasam la inmuiat 15 minute in apa rece. Curatam morcovul si il taiem rondele. Curatam usturoiul si il feliem. Intr-o oala punem...

Citeste continuarea

Reteta de supa filipineza- Bulalo nr. 43 Best Soups The World

Postat de Ksenya

Reteta de supa filipineza- Bulalo nr. 43 Best Soups The World

Iata cum se prepara Reteta de supa filipineza- Bulalo nr. 43 Best Soups The World Am spalat oasele in mai multe ape spoi am pus-o intr-o oala cu apa rece la fiert. Am lasat -o 5 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2013, 19:13
la 30.07.2013, 19:18
bravo, venisi cu reteta! Foarte bine!
la 30.07.2013, 19:20
Într-un final, Valclaudia! am vrut o poză mai perfectă ptr prezentare, dar din păcate supa s-a evaporat instant
la 30.07.2013, 19:30
Ce bine arata!
la 30.07.2013, 19:31

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking