Ingrediente
- dovlecel 1 bucată,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- usturoi 4 căței,
- roșii galbene 2 bucăți,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- ulei de arahide,
- lapte de cocos cca. 200 ml,
- mentă proaspătă,
- creson proaspăt,
- rozmarin proaspăt,
- crutoane aromate.
Mod de preparare
Numai revin asupra beneficiilor legumelor, deoarece în ultimul timp, gătind în minunatul vas Zepter, v-am tot informat.
Astfel ceapa curățată și tocată fideluță se dinstuie cu puțin ulei de arahide, în vasul rece Zepter. Se adaugă fâșii de dovlecei, coapte pe în prealabul pe grătar și felii de roșii galbene. Totul se asezonează de sare și piper, apoi se pune capacul, se lasă la foc mediu, până ce acul de pe indicatorul termocontrulului de pe capac ajunge în zona verde, se oprește focul și se lasă la gătit, cca. 25 de minute, ATENȚIE, fără foc. După acest interval, se adaugă laptele de cocos, mirodeniile, se dă din nou drumul la foc, ptr cca. 5 minute, apoi se oprește focul se lasă cca. 10 minute pentru a se îmbina gusturile. Legumele fierte se pasează cu mixerul, blenderul sau ce aveți în dotare, apoi supa cremă obținută se servește caldă cu crutoane aromate. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de dovlecei preparată în vasul Zepter!" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|