Supă cremă de dovlecei preparată în vasul Zepter!

Postat de panacris in Supe
30 Iul 2013 | 4073 vizualizari
Supă cremă de dovlecei preparată în vasul Zepter!

Descoperind minunatul vas Zepter, în care legumele se prepară rapid și sănătos fără niciun adaos de apă, am ”purces” la prepararea acestei supe creme răcoritoare de vară.

Ingrediente

  • dovlecel 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • usturoi 4 căței,
  • roșii galbene 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de arahide,
  • lapte de cocos cca. 200 ml,
  • mentă proaspătă,
  • creson proaspăt,
  • rozmarin proaspăt,
  • crutoane aromate.

Mod de preparare

Numai revin asupra beneficiilor legumelor, deoarece în ultimul timp, gătind în minunatul vas Zepter, v-am tot informat.

Astfel ceapa curățată și tocată fideluță se dinstuie cu puțin ulei de arahide, în vasul rece Zepter. Se adaugă fâșii de dovlecei, coapte pe în prealabul pe grătar și felii de roșii galbene. Totul se asezonează de sare și piper, apoi se pune capacul, se lasă la foc mediu, până ce acul de pe indicatorul termocontrulului de pe capac ajunge în zona verde, se oprește focul și se lasă la gătit, cca. 25 de minute, ATENȚIE, fără foc. După acest interval, se adaugă laptele de cocos, mirodeniile, se dă din nou drumul la foc, ptr cca. 5 minute, apoi se oprește focul se lasă cca. 10 minute pentru a se îmbina gusturile. Legumele fierte se pasează cu mixerul, blenderul sau ce aveți în dotare, apoi supa cremă obținută se servește caldă cu crutoane aromate. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de dovlecei preparată în vasul Zepter!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa de rosii cu paste

Postat de rocsi_1612

Supa de rosii cu paste

Curatam morcovul, pastarnacul si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile decojite le matunrim. Intr-o cratita incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul,...

Citeste continuarea

Supa-crema de ciuperci

Postat de autodiag

Supa-crema de ciuperci

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Dupa aceea se pune la foc intr-o cratita in care s-a turnat uleiul. Se presara peste ea putina sare si putin piper macinat. Se lasa sa se caleasca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2013, 19:13
la 30.07.2013, 19:18
bravo, venisi cu reteta! Foarte bine!
la 30.07.2013, 19:20
Într-un final, Valclaudia! am vrut o poză mai perfectă ptr prezentare, dar din păcate supa s-a evaporat instant
la 30.07.2013, 19:30
Ce bine arata!
la 30.07.2013, 19:31

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking