Supă-cremă de linte
Postat de naty in Supe/Ciorbe
13 Apr 2009 | 7845 vizualizari
Atat pentru noi adultii cat si pentru cei mici, lintea este un aliment extrem de valoros nutritiv si totodata gustos, numai ca…poate prea putin cautat! Am pregatit, pentru noi si pentru cea mica, o supa-crema de linte delicioasa si, pentru prima oara in viata ei, Iulia m-a certat rau cand mancarea s-a terminat!
Ingrediente
- o cana de linte (preferabil decojita, se gaseste la magazinele arabesti)
- un morcov
- o ceapa
- un dovlecel
- 2-3 catei de usturoi (dupa preferinta)
- o lingurita de unt
- sare
- piper
Mod de preparare
Este recomandabil (dar nu obligatoriu) ca lintea sa fie tinuta intr-un vas cu apa din seara precedenta. Oricum insa, ea fierbe mai repede ca fasolea! Se pune deci lintea la fiert, dupa vreo 15 minute se adauga morcovul, ceapa si apoi dovlecelul; se lasa la fiert in total cam 45 de minute, se potriveste de sare si piper, se pune untul si, dupa gust, se adauga sau nu 2-3 catei de usturoi dupa care se stinge focul. Se paseaza totul la blender, pastrand si o cantitate suficienta de zeama si…pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă-cremă de linte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Postat de Ksenya
Iata cum se prepara Reteta de Mercimek çorbası -supa de linte turceasca nr. 3 din top Best Soups the World
Intr-o oala incapatoare adaugam uleiul,cand s-a incalzit suficient, adaugam si...
Citeste continuarea
Postat de mihaelar63
Morcovul, ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Slaninuta se taie in feliute mici increstate.
Toate acestea se soteaza usor in ulei .
Turnati deasupra 2-3 l apa si...
Citeste continuarea
Recomandari pentru tine si casa ta
Comentarii
la 11.04.2009, 19:40
Naty, nu se schimba apa la fiert, ca la fasole?
De-atatea ori am vrut sa iau linte, dar nu stiam cu m s-o fac...n-am gatit niciodata, dar acum sigur o sa fac!
la 11.04.2009, 22:06
Am vazut tocmai azi la emisiunea Euforia cuisine o reteta de supa crema de linte si spuneau ca lintea trebuie spalata inainte de pregatire de mai multe ori, iar la fierbere trebuie luata spuma ce se formeaza deasupra.
la 11.04.2009, 23:16
Aha, mersi Alina! chiar vreau sa incerc si eu!
la 12.04.2009, 12:54
Da, intr-adevar, spuma am luat-o. Iar inaintea fierberii am spalat lintea de mai multe ori, insa nu a fost nevoie sa o tin "la inmuiat" ca pe fasole...
Vezi toate comentariile (4)
COMENTEAZA