Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella

Postat de Oana in Supe
31 Mar 2010 | 9590 vizualizari
Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella

Este absolut divina! Italian night, pe gustul nostru!

Ingrediente

  • un morcov mare
  • un cartof mare cu coaja alba
  • o jumatate de telina
  • o ceapa
  • un dovlecel
  • 500 g suc gros de rosii
  • 50 g unt
  • o mana de fidea din grau dur
  • mozzarella
  • un catel de usturoi
  • piper alb
  • sare
  • frunze de busuioc proaspat

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala, se taie in bucati mari si se pun la fiert in 2,5 l de apa cu sare. Cand sunt fierte se scot din supa si se paseaza bine cu blenderul. Se adauga 1 litru din zeama in care au fiert, sau dupa preferinta, in functie de cat de groasa vreti sa iasa supa. Se aprinde focul, se adauga untul taiat feliute si se amesteca cu un tel. Se pune sucul concentrat de rosii, amestecand continuu, la foc mic. Cand incepe sa fiarba se adauga fideaua si se mai lasa cateva clocote. Se potriveste la final de sare, se presara piper alb si se adauga usturoiul dat prin presa. Se lasa oala acoperita sa se umfle bine fideaua.

Se serveste fierbinte, cu bucati de mozzarella deasupra si frunzulite de busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu fidea si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa crema de morcovi

Postat de gurita_ta2005

Supa crema de morcovi

Legumele se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert cu vegeta. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt si frunzele de ceapa verde taiate si unt, lasam pana se inmoaie...

Citeste continuarea

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

Postat de mihaelar63

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

Carnea si osul de vacuta se spala si se pun la fiert in apa cu sare timp de 20 minute. Pentru aceasta operatiune am folosit oala de fiert sub presiune. Scade timpul de fierbere cel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2010, 23:04
la 01.04.2010, 02:03
ce ideee buna!! sigur e delicios
la 01.04.2010, 08:35
Excelenta
la 01.04.2010, 20:49
si pe gustul meu
la 01.04.2010, 22:48
si al meu

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking