Supa crema de rosii cu lolipops de parmesan

Postat de Oana in Mancaruri de post
2 Dec 2012 | 4232 vizualizari
Supa crema de rosii cu lolipops de parmesan

Mmmm....

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 3 tije de telina
  • o ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 3 cartofi marisori
  • 2 frunze de dafin
  • 3 linguri ulei
  • 500 gr pasata de rosii
  • sare si piper 

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala. Intr-o oala incapatoare se incinge uleiul si se adauga ceapa si usturoiul taiete cubulete. Se adauga morcovul si pastarnacul taiete rondele, apoi tijele de telina taiate marunt. Se lasa sa se inmoaie putin. Se adauga frunzele de dafin, apoi catorii taiati cubulete si 500 ml apa calda sau supa de legume. Se lasa 20 de minute sa fiarba, apoi se adauga pasata de rosii si se mai lasa pe foc 10 minute. Se asezoneaza cu sare si piper. Se scot frunzele de dafin si se paseaza supa cu mixerul vertical. Se mai da un clocot si gata.

Se serveste supa cu parmesan ras deasupra, cu busuioc proaspat si "acadele" de parmezan si seminte. Noi am mancat si cu chifle cu carnaciori, o nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu lolipops de parmesan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de post- tocanita de ciuperci

Postat de Irina

Mancare de post- tocanita de ciuperci

Am spalat ciupercile sub jet de apa rece si le-am curatat de pielita, dupa care le-am feliat. Intr-o tigaie am incins ulei de masline, am adaugat usturoiul taiat apoi ciupercile. Imediat ce...

Citeste continuarea

Tocanita de hribi cu legume

Postat de rocsi_1612

Tocanita de hribi cu legume

Curatam hribii si ii spalam bine. Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult. Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2012, 15:44
Cu ce poate fi mai bun decat cu chifle calde
la 02.12.2012, 15:48
la 02.12.2012, 15:57
buna
la 02.12.2012, 16:24
la 02.12.2012, 17:13
sanatoasa si gustoasa

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking