Ingrediente
- 500 g spanac (de preferat proaspăt, dacă nu-i :( merge și cel congelat);
- 1 ceapă potrivită;
- 1 cartof măricel;
- 1 morcov;
- 1/4 de țelină;
- 1-2 dovlecei;
- 1 lămâie;
- ardei iute (opțional);
- ulei de floarea soarelui;
- ulei de măsline;
- sare;
- piper.
Decor:
- Semințe de in;
- Crutoane, smântână (opțional).
Mod de preparare
Se pune cratița cu apă (în jur de 2 L) pe foc. Se adaugă puțin ulei de floarea soarelui și legumele (tăiate destul de măricel) ceapa, cartofii, morcovii, țelina. După ce au fiert, se adaugă spanacul iar după câteva minute (4-5 min), se ia cratița de pe foc și se mixează supa cu ajutorul unui blender, se pune înapoi pe foc. Se adaugă dovleceii tocați cubulețe și zeama de lămâie, se fierbe supa cam 10-12 minute. Mie îmi place ca dovleceii sa rămână puțin „al dente”. Se condimentează cu sare, piper după gust. Eu mai adaug și puțin ardei iute tocat rondele.
Ca decor folosesc semințe pe in (1 lgț), le adaug în bol în momentul servirii și puțin ulei de măsline.
Opțional se poate adăuga smântână, crutoane simple sau crutoane unse cu usturoi.
Simplu și ușor, așa că....
Poftă bună!
PS. În realitate, verdele supei nu-i aşa de închis, e mai atrăgător...aparatul meu foto nu-i foarte performant şi nici lumina de afară nu m-a ajutat, întrucât e o zi ploioasă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de spanac și dovlecei cu semințe de in" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|