Ingrediente
- 3 felii dovleac
- 3 cartofi mici
- un cartof dulce mare (era cam urias de fapt)
- 2 morcovi
- o sfecla medie
- 2 cepe mici
- vreo doi catei usturoi
- cateva radacinoase pentru supa
- fasole alba
- sare, piper colorat
- ulei de masline
- ulei de bostan
- busuioc verde
Mod de preparare
Pasul 1: Feliile de dovleac le-am sarat, piperat si le-am stropit cu ulei de dovleac (merge orice alt ulei, dar mie imi place extrem de mult cel de dovleac). Am spalat, curatat si taiat si restul de legume si le-am amestecat intr-un bol cu ulei, sare si piper, in afara de sfecla pe care am amestecat-o separat, ca prea lasa suc rosu si cateii de usturoi pe care i-am pus la copt in coaja si i-am curatat dupa ce i-am scos din cuptor.
Pasul 2: Am pus la fiert in apa cu sare cateva radacinoase curatate, taiate bucati mari. In alta oala am fiert cateva fasole mari albe cu putina sare.
Pasul 3: Am dat legumele la copt la cutor. Cand s-au rumenit frumos le-am scos la racit. Apoi le-am dat prin blender adaugand supa de legume pentru a subtia piureul si a-l transforma in supa. Am adaugat putin busuioc verde, ulei de masline si boabele de fasole, mai mult de decor, pentru ca supa este foarte gustoasa si aromata oricum.
Sper sa va placa. Pofta buna! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema semi-dulce de legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|