Supa cu alfabet urias

Postat de nadina73 in Supe
15 Sep 2010 | 4268 vizualizari
Supa cu alfabet urias

O supica de post super buna si gutoasa si fara carnita,cu paste fainoase gigantice cum zic piticii

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina
  • frunze de telina si patrunjel
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • sare
  • 1 lingurita delikat
  • paste fainoase alfabet
  • 2-3 rosii bine coapte-optional

Mod de preparare

Se curata zarzavaturile se spala bine si taie in 4-6 si se pun la fiert in apa cu sare si o ceapa intreaga. Se pun frunze de patrunjel si telina legate, delikat si se lasa sa fierba bine toate. Cand zarzavaturile sunt fierte se ia supa de pe foc, se strecoara dupa care se pune din nou pe foc si se pun pastele alfabet (de data aceasta am luat gigantice,adica mari) Se mai lasa sa fiarba 10 minute dupa care se stinge focul

Daca va place se pot pune si rosii sau pasta de tomate

Eu am impacat si capra si varza: unul a vrut alti nu, asa ca am impartiti supa in doua  in una am pus rosii tocate si in alta am lasat-o simpla.

Daca se pun rosii tocate (sau pasta de tomate)se mai da un clocot doua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu alfabet urias" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa de pui cu crutoane din gris

Postat de Lia1

Supa de pui cu crutoane din gris

SUPA Punem pulpele spalate in apa rece cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa. Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovii (daca e prea mare...

Citeste continuarea

Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris

Postat de RODIMUR

Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris

Carnea se curăță de pielițele nedorite, se spală bine cu apă călduță și apoi se pune la fiert cu 4 litri de apă rece, mai întâi la foc iute, până ce începe să...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2010, 11:27
Si din asta vreau...............ca inca ma mai doare putin gatul
la 15.09.2010, 12:08
alex e fascinat de supita alfabet ,asa ca venim si noi la o portie
la 15.09.2010, 13:03
venim si noi la masa...si fetele mele sunt amatoare de supa
la 15.09.2010, 13:15
la 15.09.2010, 13:26
yami-yami! 5 furci ca e tare usoara si gustoasa!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking