Supa cu galuste pestrite

Postat de panacris in Supe
5 Aug 2012 | 3394 vizualizari
Supa cu galuste pestrite

Supa cu galuste a fost intotdeauna vedeta casei Pana!:)

Ingrediente

  • un pui din curtea socrilor,
  • legume de vara (ceapa galbena, mazare, morcovi, ardei gras, fasole verde, telina, pastarnac, patrunjel...) 300 g,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat.

Pentru galuste

  • oua 2 bucati,
  • gris 4-5 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 1 lingura,
  • marar proaspat

Mod de preparare

Puiul se pune la fiert in apa cu putina sare, la foc mediu, in oala minune cca. 60 de minute. Intre timp se curata legumele si se taie cubulete! (Aici am trisat un pic, aveam la congelator o punga de legume si am folosit-o!). Dupa ce s/a fiert puiul, se strecoara zeama, obtinuta peste legumele de vara, se asezoneaza de sare, piper si se lasa la fiert la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. Carnea am folosit/o la felul doi:D. Intre timp se prepara galustele, ouale se bat energic cu un praf de sare si lingura de ulei. Grisul se toarna in ploaie si se amesteca pana se omogenizeaza, sa nu faca cocoloase, mararul se toaca marunt si se adauga la compozitia de galuste, se amesteca usor ca sa se incorporeze. Galustele se pun usor cu lingura in supa clocotita, dupa ce s/a pus toate galustele, se da focul mic si se toarna putina apa rece peste fiecare galusca, astfel incat sa se intoarca, pe patea cealalta. Se mai lasa sa fiarba la foc mic cca. 10 minute. Se serveste fierbinte cu verdeata sau ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste pestrite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crema de mazare cu hribi

Postat de simona72

Crema de mazare cu hribi

Se curata morcovii, pastarnacul si se taie rondele. Tijele de apio se taie de asemenea si ele rondele si se pun intr-o oala alaturi de morcovi si pastarnac. Pentru ca nu am avut o supa gata...

Citeste continuarea

Supă de roșii cu ciuperci uscate

Postat de panacris

Supă de roșii cu ciuperci uscate

Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă foarte mărunt, m-am ajutat cu răzătoarea Moulinex. Ceapa se pune la călit in  ulei  și puțină apă, se adaugă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2012, 21:51
da' de ce's pestrite?
la 05.08.2012, 21:51
si io vreau pestrite
la 05.08.2012, 21:52
buna supica
la 05.08.2012, 21:57
la 05.08.2012, 22:04
buna supica!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking