Supa de branzeturi cu crutoane

Postat de Lia1 in Supe
10 Dec 2013 | 4182 vizualizari
Supa de branzeturi cu crutoane

Sunt o mare iubitoare de branza. Este alimentul pe care il mananc zilnic si de care nu ma plictisesc niciodata. La prima citire a retetei, in bucataria lui Sidy, ingredientele m-au dus cu gandul la supa frantuzeasca de ceapa si de aceea am plusat cu inca o ceapa mica la preparare. Eu am folosit ceapa rosie dar nu va recomand, nu ma incanta culoarea. Folositi galbena. Nu mai este necesara 1 lingura de masline, in plus fata de unt, la calirea cepei, ar deveni prea grasa in mod inutil. Am preparat cu branzeturi Delaco pentru ca tocmai mi-a sosit acest premiu. Multumesc bucataras si Delaco.

Ingrediente

  • 200 g branza topita (CevaFin)
  • 100 g cascaval Sofia (innobilati-o cu Ementaler sau parmezan)
  • 200 ml smantana acra de gatit
  • 1-2 cepe galbene/albe
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 2-3 l supa de carne
  • ceapa verde
  • patrunjel verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • paine si ulei de masline pentru crutoane

Mod de preparare

1. Curata si toaca marunt ceapa galbena si cepele verzi.
2. Ardeiul gras taie-l cubulete.
3. Topeste untul fie direct in oala de supa daca nu lipeste sau intr-o tigaie larga si soteaza ceapa pana devine sticloasa, adaugand ardeiul taiat si sotat in continuare convenabil.
4. Adauga faina, amesteca fara sa o prajesti mult ca sa nu devina rantas si stinge repede cu o cana de supa.
5. Daca ai sotat in tigaie, muta amestecul in oala de supa si adauga branza topita amestecand pana aceasta se topeste.
6. Adauga si restul de supa si bolboroseste-o la foc molcom timp de 20-30 minute, cat sa fiarba legumele.

7. Crutoanele eu le rumenesc la cuptor. Taie painea cubulete, stropeste-o cu un pulverizator cu ulei de masline si tine-le la cupror 7-15 minute.
8. Dupa 5 minute rascoleste-le si urmareste-le pentru ca repede se pot arde.
9. Daca n-ar fi fost vorba de supa cu ceapa, le aromam asa cum bine face Lena, cu oregano si 2 catei de usturoi zdrobiti si eventual un praf de sare.
Capata gust de Bake-rolls, sunt minunate.
10. Cand supa este fiarta, adauga patrunjelul verde tocat.
11. Desi asa am facut, acum nu mai sunt de acord sa se puna smantana in toata oala pentru ca atunci cand reincalzesti supa se strange in particule vizibile, parca se branzeste.
Chiar si cu cea lichida speciala pentru gatit fel principal am patit asta. Recomand sa se puna in farfuria fiecaruia.
11. Serveste-le supa cu crutoane si cascaval ras presarat pe deasupra.
Eu am pus doua minute farfuria sub grill ca sa se topeasca cascavalul.

Dupa gustul meu, nu merge ardei iute la o astfel de supa dar voi procedati asa cum doriti.
La o ciorba acra merge de minune ardeiul iute dar la supa aceasta, nu stiu, eu una nu vad deloc ca i-ar sta bine alaturi! Este o chestiune de gust personal si de obiceiurile zonei in care traiti.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de branzeturi cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa crema de galbiori cu branzeturi

Postat de simona72

Supa crema de galbiori cu branzeturi

De preferat, sa avem o supa/stok de pui sau de legume gata facuta. De obicei, eu o fac in momentul in care fac supa. Strecor supa de pui printr-o sita deasa. In supa clara de pui, adaug galbiorii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2013, 16:35
big like! "am gustat" deja din ea
la 10.12.2013, 16:36
cred ca este delicioasa
la 10.12.2013, 16:36
miamiii...miha un deliciu... super reteta
la 10.12.2013, 16:39
la 10.12.2013, 16:41
Inedita reteta Am sa o incerc si eu

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking