Supa de fasole uscata

Postat de ccris_ccris in Supe
9 Mai 2009 | 7134 vizualizari
Supa de fasole uscata

Este o supica delicioasa, foarte usor de facut si numai buna cand suntem in pana de inspiratie si de... bani.

Ingrediente

  • 450g de fasole uscata
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 morcovi medii
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 foi dafin
  • sare dupa gust (sau delicat)
  • ulei
  • 3 litri apa
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Daca folosim fasole uscata, o punem de seara la inmuiat, a doua zi o punem la fiert in apa rece, o dam un clocot si aruncam apa, apoi o punem din nou la fiert in apa calda cu sare si o lasam pana fierbe bine.

Daca folosim fasole alba congelata, o punem la fiert in apa clocotita cu sare si nu mai aruncam prima apa.

Cat fierbe fasolea, curatam zarzavatul si-l taiem cubulete sau il da pe razatoare. Il calim usor in ulei si-l adaugam la fasole, cand e pe jumatate fiarta. Fierbem bine toate legumele, adaugam 2 foi dafin si sare dupa gust. Cand e supa gata, oprim focul si adaugam patrunjelul proaspat.

Se poate servi cu ceapa verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de fasole uscata

Postat de katty

Supa crema de fasole uscata

Alegem fasolea, o spalam bine si o lasam acoperita cu apa calda pentru cateva ore. Scurgem apa si o punem la foc cu apa cat sa o depaseasca intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de...

Citeste continuarea

Supa de fasole uscata cu ciolan afumat

Postat de cristeena20

Supa de fasole uscata cu ciolan afumat

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte in apa rece. A doua zi spalam fasolea si o punem in oala cu presiune-(cucta)impreuna cu ciolanul afumat sa fiarba (cca 30-40 minute). Stingem focul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2009, 21:27
Foarte interesanta! n-am mancat...cred ca e bunaaa
la 29.03.2010, 12:18
as manca 2 portii

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking