Ingrediente
- 450g de fasole uscata
- 1 ceapa mijlocie
- 2 morcovi medii
- 1/2 telina
- 1 pastarnac
- 2 radacini patrunjel
- 2 foi dafin
- sare dupa gust (sau delicat)
- ulei
- 3 litri apa
- patrunjel verde
Mod de preparare
Daca folosim fasole uscata, o punem de seara la inmuiat, a doua zi o punem la fiert in apa rece, o dam un clocot si aruncam apa, apoi o punem din nou la fiert in apa calda cu sare si o lasam pana fierbe bine.
Daca folosim fasole alba congelata, o punem la fiert in apa clocotita cu sare si nu mai aruncam prima apa.
Cat fierbe fasolea, curatam zarzavatul si-l taiem cubulete sau il da pe razatoare. Il calim usor in ulei si-l adaugam la fasole, cand e pe jumatate fiarta. Fierbem bine toate legumele, adaugam 2 foi dafin si sare dupa gust. Cand e supa gata, oprim focul si adaugam patrunjelul proaspat.
Se poate servi cu ceapa verde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|