Supă de fasole verde cu cârnați afumați

Postat de Pur_si_simplu_papa_bun in Supe
28 Noi 2011 | 6045 vizualizari
Supă de fasole verde cu cârnați afumați

Nu știu cum vă organizați voi cu gătitul, dar eu marțea rămân întotdeauna fără mâncare gătită, așa că m-am gândit să vă dau o idee de o supă consistentă (nici nu vă mai trebuie altceva de mâncare :)), numai bună pentru o zi friguroasă.

Ingrediente

  • • o pungă de fasole verde congelată (of..deja trecem la legume de prin congelator!)
  • • o ceapă albă
  • • 2 morcovi + alte zarzavaturi de prin frigider (țelină, pătrunjel etc.)
  • • o roșie și un ardei verde
  • • supă de carne (eu am fiert o bucată de curcan)
  • • 2 fire de cârnați afumați tăiate în bucăți de 2 cm (aproximativ)
  • • 2 căței de usturoi pisați
  • • 1/4 linguriță de boia dulce
  • • frunze de țelină
  • • sare și piper

Mod de preparare

După cum vă spuneam mai sus am fiert o bucată mică de curcan din care mi-a ieșit o bunătate de zeamă. Carnea am tăiat-o bucăți și am pus-o deoparte. În supă am pus să fiarbă morcovii, albitura, ceapa și ardeiul tocate, iar când au erau aproape gata am adăugat fasolea verde, roșia și bucățile de cârnați. Le-am lăsat să fiarbă la foc mic. La final am pus înapoi cărnița de curcan, usturoiul pisat, am presărat boiaua, frunzele de țelină tocate și am potrivit supa cu sare și piper.

E delicioasă cu pâine de casă, ardei iute și, binențeles, smântână! Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de fasole verde cu cârnați afumați" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa cu paste fainoase (inele)

Postat de Valclaudia

Supa cu paste fainoase (inele)

Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Punem apa cu uleiul in oala, la foc mediu. Morcovii ii taiem betigase, telina si pastanacul se taie bucati de marimea dorita. Ceapa...

Citeste continuarea

Supa-crema de ciuperci

Postat de Pungasa_Rogue

Supa-crema de ciuperci

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se pune la calit intr-o craticioara cu 30 g de unt, doua linguri de ulei de masline si jumatate de lingurita de sare.  Se spala ciupercile si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2011, 20:20
eu gatesc mai mereu,mai putin duminica si in zile de sarbatoare..in rest destul de des..rar am o zi in care sa nu fac ceva papica..imi place mult supita asta!!!
la 28.11.2011, 20:23
fooarte buna supica. Fasole am..congelata, legume am....mai trebuie sa vad de ceva cirnati....
la 28.11.2011, 21:10
ce frumoasa-i poza De preparat nici nu ma-ndoiesc....
la 28.11.2011, 21:15
delicioasa
la 28.11.2011, 22:01
Ma bucur ca va place! E simplu de facut si e delicioasa!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking