Supa de gaina cu frecatei

Postat de Oana in Supe/Ciorbe
20 Ian 2010 | 10833 vizualizari
Supa de gaina cu frecatei

Supa adevarata, cu gaina de tzara, crescuta in curte, nimic nu se compara cu ea! taman buna la o raceala :)) sau dupa o tavaleala in zapada :), iti incalzeste sufletul!

Ingrediente

  • maruntaiele de la o gaina
  • 1 morcov mare
  • jumatate de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • 2 linguri cu varf cu faina
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea se spala, se taie in bucati potrivite si se da intr-un clocot. Se arunca spuma, se spala carnea cu apa rece si se pune iar la fiert in 3 l de apa, cam o ora. Se adauga si sare la fiert.

Intre timp se pregatesc legumele, se curata de coaja si se spala bine. Eu le-am taiat pe toate la fel, bastonase subtiri. Cand carnea este fiarta, se mai completeaza oala cu apa fiarta si se adauga legumele, mai putin cartoful, pe care-l punem dupa 15 minute, sa nu se sfarame. Eu am pus si cateva ousoare de la gaina.

Ouale le batem bine cu putina sare, apoi adaugam faina si amestecam bine, pana compozitia devine cremoasa, ca o smantana mai groasa. Cand toate legumele sunt fierte, vom turna compozitia de ou printr-o palnie, direct in oala cu supa. Mai intai dam focul mic si turnam cu grija, miscand palnia, sa se formeze frecateii, arata ca niste taietei mai grosi. Acestia fierb imediat, se ridica rapid la suprafata. Mai lasam 2 minute sa fiarba si oprim focul. Presam desupra patrunjel verde tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu frecatei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba rosie cu perisoare de porc si grau

Postat de mihaelar63

Ciorba rosie cu perisoare de porc si grau

 Curatati si spalati legumele . Morcovii se taie cuburi mai marisoare Telina si ceapa  se feliaza . Caliti usoar ceapa , telina si morcovii . Sarati ....

Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de Corina33

Ciorba de pui a la grec

Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă. Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2010, 20:50
Supa este excelenta! Avatarul ne arata o fata studioasa In ce clasa erai? Erai tare frumusica, nu ca acum ai fi altfel ,dar mai fara griji.
la 20.01.2010, 20:56
Buni, e de asta vara poza, multumesc pt. complimente! Studiam meniul la restaurant , eram in croaziera Ai vorbit cu tanti cu pasarile pt. rata mea??
la 20.01.2010, 21:13
moama, ce pofta mi-ai facut cu supa!! de cand zic si eu ca fac frecateii, data viitoare nu-i mai ratez
la 20.01.2010, 21:19
chiar maine doream sa fac si eu in ardeal se spune razalai
la 20.01.2010, 21:38
cred ca e nemaipomenit de buna...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking