Ingrediente
- Pentru supa
- 2 cepe verzi
- 1 morcov mare
- 4-5 aripi(piept sau pulpe)
- 1 bucata de telina
- 1 jumatate de ardei rosu
- 3-4 litri de apa
- 2-3 linguri de delikat cu gust de gaina Knorr
- putin piper
- 1 legatura de patrunjel
- 2-3 linguri de ulei(daca e necesar)
- Pentru galuste:
- 3 oua
- 9 linguri de gris
- 1-2 linguri de ulei
- putina sare
- putin piper
Mod de preparare
Se curata carnea de piele, se spala, apoi se pune la fiert in apa. Se ia spuma cu spumarul daca e necesar. Se curata si se spala legumele, apoi se taie ceapa marunt, morcovul si telina se toaca cubulete. Dupa ce a fiert carnea se pun aceste legume iar mai la final se pune ardeiul.
In timp ce se fierb legumele se fac galustele astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare ca la prajituri, apoi galbenusurile se freaca cu putina sare si peste ele se adauga albusul batut spuma, se amesteca usor sa nu se lase, se adauga uleiul si putin piper, apoi grisul cate o lingura pe rand. Lingurile de gris sa fie mai pline nu chiar rase, apoi se lasa sa se umfle putin la temperatura camerei.
Dupa ce au fiert bine toate, se sareaza ori cu sare ori cu delikat, apoi se da oala de pe foc si cu lingurita se formeaza mici galuste, apoi se pune oala iar pe foc si se fierb la foc mic cateva minute. La final se pune piper si patrunjel spalat si tocat marunt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de galuste cu carne de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|