Ingrediente
- 4 gulioare
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 2 fire ceapa verde
- 1 ou
- 3 linguri faina
- 4 linguri ulei de masline
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare
Curatam gulioarele si zarzavatul si ceapa verde, apoi le taiem.
In doua linguri de ulei tragem la tigaie cuburile de morcovi.
Intr-o oala punem morcovii, ceapa , patrunjelul radacina si gulioarele taiate fasii. Adaugam apa necesara - cam 3,5-4 l - asezonam si lasam sa fiarba legumele la foc mic, acoperit.
Preparam galustele amestecand faina cu oul si doua linguri de ulei, amestecam bine pina obtinem o pasta consistenta dar nu foarte tare.O lasam sa se odihneasca pina punem sa fiarba apa cu sare si in momentul cand clocoteste rupem galustele cu lingurita.Le lasam sa fiarba 10-12 minute apoi sa sa odihneasca 5 minute.Printr-o strecuratoare rasturnam apa de pe ele si le trecem printr-un jet de apa rece.
Cand legumele sunt fierte, adaugam galustele in supa si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gulioare cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|