Supa vegetariana de conopida

Postat de klausenburger in Supe
30 Aug 2012 | 4784 vizualizari
Supa vegetariana de conopida

Mai in primavara ma intrebam daca si cum ar fi sa devin vegetariana. Ei bine, e un drum lung, uneori dificil, alteori extrem de incitant, o provocare. Dar o provocare placuta. Totusi, supa in care sa nu fi fiert urma de os, ori carne a fost o problema de depasire a unei limite pentru mine. Daca si voi sunteti ca mine, cu siguranta cel putin la inceput o sa fiti convinsi ca supa fara carne n-are nici urma de gust, ca e "lesinata". La inceput asa mi-a transmis gustul. Nutritionisti, prieteni, m-au invatat sa am rabdare: "Dupa ce te vei detoxifiat complet ai sa descoperi gustul legumelor asa cum nu l-ai cunoscut niciodata inainte ca mancator de carne". Am ras. Dar a fost asa. Si pentru prima oara pot spune ca fac diferenta foarte clara intre buchetele de arome pe care le ofera fiecare leguma. Descopar o lume noua, fascinanta si mult mai diversa decat cea de dinainte :).

Ingrediente

  • 1 conopida mijlocie
  • 2 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1/4 telina
  • 2 cepe potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei (de preferinta rosu)
  • 1 lingura de vegeta (de preferinta ar fi cea produsa in casa)
  • putina sare de mare (dupa gust)
  • verdeata: frunze de telina, patrunjel si putin marar
  • zeama de limeta sau bors (dupa preferinta),

Mod de preparare

1. Curata si spala toate legumele; taie morcovii si pastarnacul rondele, razuieste telina, taie cartofii cuburi potrivit de mari; taie ardeiul cuburi mici, fa la fel si cu ceapa; pune legumele in oala cu o lingura-doua de ulei de masline si cateva linguri de apa si lasa sa se caleasca astfel pana cand ceapa devine sticloasa; 

2. adauga apa fierbinte peste legume si fierbe la foc potrivit pentru aprox. 20 de minute, pana cand legumele s-au fiert; adauga usturoiul zdrobit cu dosul cutitului si mai lasa supa sa dea un clocot;

3. la final, opreste focul si adauga vegeta, sarea (dupa gust) si zeama de limeta ori borsul (personal am preferat limeta pentru aroma ei mai bogata si mai rafinata) si verdeata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa vegetariana de conopida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Supa crema de dovleac

Postat de AlexTeacher

Supa crema de dovleac

1. Taiati dovleacul in jumatate, curatati-l si apoi taiati-l in cubulete de 2-3 cm. Puneti-l la fiert in 2 l de apa. 2. Taiati cubulete si cartofii, morcovul si telina. Puneti-le la fiert la...

Citeste continuarea

Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut

Postat de Ksenya

Yayla - supa  turceasca cu iaurt, menta si naut

Intr-o oala se pune supa cu orezul la fiert, se adauga untul si se fierbe la foc mic 30 minute, pana orezul este bine fiert. Se amesteca iaurtul cu gabenusurile si faina,se omogenizeaza si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2012, 10:56
si pe mine m-a batut gandul sa devin vegetariana, dar n-am reusit
la 30.08.2012, 11:09
ce culoare apetisanta are
la 30.08.2012, 11:16
la 30.08.2012, 11:37
Arata f bine
la 30.08.2012, 11:49
e foarte buna!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking