Supa-crema de cartofi cu afumatura si tarhon

Postat de lilik in Supe
8 Noi 2012 | 8496 vizualizari
Supa-crema de cartofi cu afumatura si tarhon

O minunatie de supa...perfecta intr-o zi racoroasa de toamna..

Ingrediente

  • 600-700 gr catofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • sare,piper dupa gust
  • tarhon uscat
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • afumatura(coaste am pus eu)

Mod de preparare

Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam impreuna cu telina si le punem intr-o oala cu uleiul sa se caleasca putin,dup care punem afumatura si o lasam putin sa se innabuseasca,dupa care punem 1 litru(circa) de apa.

Lasam sa fiarba la foc mic 25 de minute,timp in care curatam cartofii,ii spalam si ii taiem cubulete.

Trascurs timpul punem in oala si cartofii si mai lasam sa fiarba la foc domol pana cartofii sunt fierti.

Potrivim de sare si piper,scoatem afumatura din oala si punem tarhon,apoi mai lasam sa dea 2-3 clocote,apoi cu blenerul de mana transformam in crema.

Daca mai este nevoie mai punem condimente,apoi servim crema de cartofi calda cu smantana si afumatura  alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de cartofi cu afumatura si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de linte in oala Zepter

Postat de camelia75

Supa crema de linte in oala Zepter

1.Spalati foarte bine lintea in doua,trei ape. 2.Spalati si curatati legumele.(Ceapa,ardeiul,morcovul.Nu uitati sa spalati si lamaia) 3.Puneti lintea in oala Zepter,adaugati apa si lasati-o...

Citeste continuarea

Zeama de Dubova

Postat de Constelatialeu

Zeama de Dubova

Intr-o cratita cu apa am dat in 2 clocote aripioarele cu putina sare. In alta oala am pus apa la fiert, am adaugat putina sare si dupa ce au dat in clocot aripioarele, le-am transferat in oala...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2012, 15:44
nu am papat, dar ma tenteaza! Arata grozav!
la 08.11.2012, 15:51
delicioasa
la 08.11.2012, 15:58
iubesc orice supa-crema, dar daca mai are si afumatura, imi inchipui ce gust trebuie sa aibe.
la 08.11.2012, 16:00
la 08.11.2012, 16:14
Delicioasa, imi place mult tarhonul<3

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking