Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji

Postat de rhapsody in Prajituri
20 Noi 2012 | 8661 vizualizari
Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji

In sfarsit am ajuns la reteta cu nr. 100. Da, da! O sa ziceti ca a inceput postul, dar rulada asta e prea buna ca sa nu o incercati.

Ingrediente

  • Pasta decorativa
  • 1 albus
  • 20 g cacao neagra
  • 20 g faina
  • 30 g zahar
  • 30 g unt
  • Blat
  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 150 g zahar tos
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 150 g mascarpone
  • 200 ml frisca vegetala lichida
  • 2 lg fructe goji deshidratate
  • 1/2 rodie

Mod de preparare

Pasta decorativa

 1. Pentru a face pasta decorativa amestecam toate ingredientele si le mixam bine.

2. Punem in tava modelul si hartia de copt.

3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu (folositi unul bun, eu am avut unul caruia ii tot sarea capacul si a iesit cam intrerupt :( ) si spritam dupa model.

4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 100 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.

4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana la dizolvarea (aproape) completa a acestuia.

5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.

6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta in compoztitie.

7. Scoatem tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam.

8. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).

9. Scoatem din cuptor, dezlipim cu grija blatul de hartia de copt si rulam cu hartie cu tot.

 Crema

1. Batem frisca lichida pana cand capata consistenta.

2. Adaugam branza mascarpone si mixam pana la omogenizare. 3. Adaugam fructele goji, semintele de rodie si amestecam cu ajutorul unei linguri.

 Asamblare:

 Dupa ce s-a racit umplem blatul cu crema si introducem in frigider pentru 3 h.

Daca ti-a placut reteta noastra "Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji " nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake Kinder Bueno

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert cheesecake Kinder Bueno

Am macinat biscuitii, i-am amestecat cu cacaua si apoi cu untul topit. Am asezat aceasta compozitie intr-o forma rotunda cu peretii detasabili. Am presat usor compozitia de biscuiti si am introdus...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura Duo

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Duo

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Duo Blat x 2: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut varfuri moi ( nu mi-am dorit un blat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2012, 08:24
Wow!!!!
Bravo si pentru 100 si pentru aceasta MINUNATIE!!!
la 20.11.2012, 08:25
Felicitari! La cat mai multe retete
la 20.11.2012, 08:37
felicitari si la cat mai multe
la 20.11.2012, 08:46
Nici nu ştiu ce să laud mai repede, reţeta sau numărul reţetelor. Pentru tot
la 20.11.2012, 08:46
Cat de frumoasa este!
Felicitari si la cat mai multe retete!!!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking