Ingrediente
- 500 gr carne de porc macinata
- un ou
- o ceapa medie
- doi catei de usturoi
- 2 felioare de paine
- patrunjel verde
- paste (cat pt 2 persoane)
- o conserva de rosii
- jumate de ardei rosu
- putin ardei chilli (depinde cat de iute dorim)
- 2 linguri ulei de masline
- 100 gr ciuperci(eu am avut champignon)
- o mana de faina
- sare, piper, curry, cimbru
Mod de preparare
Se amesteca carnea, oul, ceapa tocata marunt, un catel de usturoi dat pe razatoarea mica, patrunjel maruntit, cu sare, piper dupa gust. Feliile de paine se inmoaie in apa si se storc bine. Miezul se pune apoi in amestecul de carne. Facem chiftelute mici, le dam prin faina si le prajim. Le punem dupa la scurs pe un servet de hartie.
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe cutie. Cand sunt gata le trecem printr-un jet de apa rece.
Pentru sos eu am pus in belnder cutia de rosii, ardeiul rosu, catelul de usturoi si chilli-ul. Intr-o cratita punem uleiul si lasam la incins, apoi adaugam sosul de rosii, dar cu mare grija ca sare peste tot. Fierbem putin pana incepe sa se ingroase, apoi punem ciupercile taiate cat de marunt vrem si mai fierbem 5 minute pana se fierb ciupercile. Adaugam chiftelutele scurse de ulei.
Punem paste intr-o farfurie si sos deasupra. Se poate orna cu patrunjel verde. Eu am uitat :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele cu sos de chiftelute si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|