Tagliatele cu sos de chiftelute si ciuperci

Postat de Roxana in Paste
24 Mai 2010 | 5607 vizualizari
Tagliatele cu sos de chiftelute si ciuperci

Eu chiftelutele le faceam doar cu piure de cartofi si azi mam gandit sa schimb putin.

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc macinata
  • un ou
  • o ceapa medie
  • doi catei de usturoi
  • 2 felioare de paine
  • patrunjel verde
  • paste (cat pt 2 persoane)
  • o conserva de rosii
  • jumate de ardei rosu
  • putin ardei chilli (depinde cat de iute dorim)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr ciuperci(eu am avut champignon)
  • o mana de faina
  • sare, piper, curry, cimbru

Mod de preparare

Se amesteca carnea, oul, ceapa tocata marunt, un catel de usturoi dat pe razatoarea mica, patrunjel maruntit, cu sare, piper dupa gust. Feliile de paine se inmoaie in apa si se storc bine. Miezul se pune apoi in amestecul de carne. Facem chiftelute mici, le dam prin faina si le prajim. Le punem dupa la scurs pe un servet de hartie.

Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe cutie. Cand sunt gata le trecem printr-un jet de apa rece.

Pentru sos eu am pus in belnder cutia de rosii, ardeiul rosu, catelul de usturoi si chilli-ul. Intr-o cratita punem uleiul si lasam la incins, apoi adaugam sosul de rosii, dar cu mare grija ca sare peste tot. Fierbem putin pana incepe sa se ingroase, apoi punem ciupercile taiate cat de marunt vrem si mai fierbem 5 minute pana se fierb ciupercile. Adaugam chiftelutele scurse de ulei.

Punem paste intr-o farfurie si sos deasupra. Se poate orna cu patrunjel verde. Eu am uitat :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele cu sos de chiftelute si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salată de paste cu carne de pui şi maioneză

Postat de ela2015

Salată de paste cu carne de pui şi maioneză

Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj ( le gătim în apă clocotită cu sare timp de 10-11 minute, până când se înmoaie uşor; le clătim cu apă rece...

Citeste continuarea

Paste gratinate cu ton si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Paste gratinate cu ton si mozzarella

Puneti intr-o oala apa la fiert cu putina sare. Cand da in clocot, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand, le fierbeti 8-10 minute. Dupa ce au fiert, le rasturnati intr-o sita. Cat timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2010, 23:31
cu ciupercinu ma lasa sa-ti dau 5 furci aveai 4 si nici pe mine nu ma lasa sa dau mai mult
la 24.05.2010, 23:34
pe mine m-a lasat sa pun 5
la 25.05.2010, 00:06
multumesc fetelor luati furculitele si haideti la o portie
la 25.05.2010, 00:25
pe mine nu ela sincerdar daca i pus tu super iti dau din portia mea si tie,uite roxane ne asteapta vi?
la 25.05.2010, 11:29

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking