Tagliatelle cu somon si spanac

Postat de cris2711 in Somon
26 Mai 2013 | 14870 vizualizari
Tagliatelle cu somon si spanac

Aceasta reteta am primit-o acum cativa ani de la o persoana draga mie.Pe germana se numeste Lachs Spinatlasagne,si poate va intrebati Lasagne cu Tagliatelle?Da ,asa este.Eu si Klaus i-am dat si o nota personala.

Ingrediente

  • 500 gr. Tagliatelle
  • 500 gr. somon
  • 400 gr. spanac
  • 2 bucati de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 100 gr. unt
  • 80 gr. faina
  • 1 litru lapte
  • sare
  • piper
  • 100-150 gr Mozzarella sau Gouda
  • marar
  • ulei de masline

Mod de preparare

Intai se pregateste cuptorul la 220° si se pregateste ceapa si usturoiul.Spanacul deasemenea ,daca este proaspat.Eu am folosit spanac congelat.

Se ia o oala mare,se umple mai bine de jumatate cu apa,se pune si sare,se lasa sa clocoteasca.Cand fierbe se adauga pastele  si se lasa circa 8 minute la fiert.

Se scot,se strecoara si se  pun intr-un castron.

Somonul se taie in felii,vezi foto.

Se adauga ulei de masline ,usturoiul tocat marunt si mararul peste somon. Se lasa la marinat.

Intre timp pregatim sosul Bechamel.Se ia o oala mica in care se pun 50 gr. unt,se topeste la foc mic.Faina se amesteca cu grija cu lapte ,intr-un castronel,sa nu faca cocoloase.

Se adauga in oala peste unt si se amesteca continuu si se adauga putin cate putin restul de lapte.Se adauga si sare dupa gust.

Se fierbe usor ,la foc mic,apoi se ia de pe foc.

Intr-o alta oala se adauga 50 gr. unt,se topeste,se adauga ceapa rosie,usturoiul,se calesc,apoi se adauga spanacul,sarea si piperul.Se da in clocot ,la foc mic,apoi se ia de pe foc.

Cand totul este gata se ia o tava mare,vezi poza,in care se pune un strat de paste ,un strat de somon,un strat de sos de spanac,un strat de sos Bechamel.

Se repeta procedura.

Cand este tava plina ,se adauga deasupra branza Mozzarella sau Gouda rasa.

Se da  la cuptor la 220° ,circa 25 de minute.

Se serveste calda !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu somon si spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftelute din somon

Postat de timea

Chiftelute din somon

Fierbem cartoful spalat in coaja si morcovul curatat, il fierbem separat. Indepartam pielea de pe fileul de somon si prajim somonul pe ambele parti intr-o tigaie incinsa. Presaram doar un pic...

Citeste continuarea

Somon cu sparanghel in crusta de aluat

Postat de oanapl

Somon cu sparanghel in crusta de aluat

Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2013, 13:12
foarte buna
la 26.05.2013, 13:13
bun si pestele tau,facem schimb
la 26.05.2013, 13:13
Arata bineee
la 26.05.2013, 13:21
ce bun e..
la 26.05.2013, 13:33
Interesanta combinatie

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking