Tagliatelle de casă colorate natural

Postat de panacris in Paste
16 Feb 2014 | 3922 vizualizari
Tagliatelle de casă colorate natural

Ei și dacă am redescoperit pastele preparate în casă, am trebuit să mă joc nițel;)Foarte fain și interesant ;) Urmează zilele următoare cu spanac și icre negre :D :)) Aaaa și cu sfelcă roșie la sugestia Simonei ;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • ou de găină crescută la țară 1 bucătă,
  • făină albă de grâu cca. 100 g,
  • pastă de roșii a la Panacris 2 linguri,
  • sare iodată,
  • aparat de întins și tăiat tăiței 1 bucată :D.

Mod de preparare

Făina cernută se pune într-un castron mai înalt, așa ca un munte,  în vârful muntelui de făină se pun ouăle, și pasta de roșii, se presară un praf de sare și începe, munca de jos, adică frământarea, cam ”până începe să plouă din pod” :)), așa obișnuiește să spună mama, adică până ce începe să curgă  transpirația pe frunte :D, iar  aluatul a devenit omogen și elastic. Acum urmează partea cea mai simplă, nu-i nevoie să se întindă aluatul cu sucitorul, sau făcălețul :D, ci simplu se tăie bucăți din aluat, se trec prin făină, ca să nu se lipească de tamburii mașinii. Se întinde pe prima mărime, se lasă la uscat un pic foaia, apoi se schimbă pasul, până se obține finețea dorită. După ce s-a terminat operațiunea întindere, se mută manivela la valțurile de tăiere. Se taie în funcție de modelul mașinii, tagliatelle sau fidea;) Dacă nu se folosesc imediat, atenție se lasă la uscat cca. 2 zile pe un prosop de bucătărie, la răcoare. Apoi se depozitează în recipeinte de sticlă sau pungi de hârtie. Spor și succes

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle de casă colorate natural" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salată de paste, cu fasole păstăi şi cartofi

Postat de ela2015

Salată de paste, cu fasole păstăi şi cartofi

Spălăm foarte bine cartofii cu periuţa de legume şi îi punem la fiert în coajă. Alegem cartofi mici, sănătoşi pentru a fierbe repede şi uşor. După ce au fiert îi...

Citeste continuarea

Salata de paste cu feta

Postat de caroline

Salata de paste cu feta

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.  Cand pastele au fiert, le scurgem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2014, 16:50
la 16.02.2014, 16:58
la 16.02.2014, 17:00
Cu icre negre nu am facut si nici nu am auzit...faina joaca!!
la 16.02.2014, 17:03
la 16.02.2014, 17:14
Simona, în loc de cerneală de sepie o să folosesc icrele negre, mă rog de capelin Văd eu ce o să iasă )

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking