Ingrediente
- 1 pulpa de ied si cateva coaste(am avut eu)
- 1 ceapa mare
- 1 ardei kapia
- 5 morcovi tineri
- 2 rosii mari
- 5-6 linguri ulei de masline
- 300 ml vin rosu
- 30 gr unt
- sare
- piper
- 1 lingurita plina de amestec de condimente(berbere)
- ienibahar boabe
- 2-3 frunze de dafin
- 1 mana de stafide aurii
- 1 mana de caise deshidratate
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare
In primul rand carnea se spala, se sterge cu un prosop absorbant de hartie si se taie bucatele. Se pune la incins o tigaie cu 3-4 linguri ulei de masline si prajim carnea pe toate partile. Scoatem carnea cu un cleste si o punem in vasul termorezistent sau vas tajine daca avem. Dupa ce am prajit toate bucatile de carne, mai adaugam 2 linguri ulei de masline si calim ceapa taiata pestisor. Dupa ce ceapa s-a calit 3-4 minute adaugam morcovul curatat si taiat in bucati de 1-2 cm, ardeiul kapia taiat in bucati mai mari. Mai lasam la calit 2-3 minute. Dupa ce s-au calit legumele adaugam amestecul de condimente berbere, amestecam bine legumele cu mirodeniile, adaugam rosiile decojite si taiate cuburi mai marisoare. Punem sare si piper proaspat macinat peste carne, adaugam amestecul de legume calite si amestecam usor toate ingredientele. Punem vinul rosu peste mancarica (aveti grija sa nu puneti prea mult, sa nu acopere in totalitate mancarea), bucata de unt deasupra, acoperim vasul cu capac si-l dam la cuptorul incins la 150-160 grade(la foc mic) pt 1 ora si 30 minute. Dupa expirarea timpului adaugam frunzele de dafin si boabele de ienibahar si mai lasam 30 minute la cuptor. Adaugam apoi stafidele si caisele deshidratate taiate in fumatati, acoperim vasul si mai dam la cuptor 10-15 minute. Cind mancarea este gata adaugati patrunjelul taiat fin si amestecati cu grija sa nu zdrobiti carnea (este f frageda) si legumele.
Serviti o portie de cus-cus cu tajine de ied. Garantez ca nu veti regreta, este un deliciu. Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de ied" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|