Tajine de ied

Postat de simona72 in Mancaruri cu carne
24 Iul 2013 | 5615 vizualizari
Tajine de ied

Cel mai des veti intilnii reteta facuta cu carne de miel, dar cum eu mai aveam ceva carne de ied in congelator si cum vroiam ceva mai deosebit pt masa de pranz am dat o cautare pe net si am luat de ici de colo cate putin si am facut aceasta mancarica care ne-a desfatat papilele gustative,iar mirosul ne gadila narile. Tajine este de fapt un fel de mancare specific bucatariei marocane si are si un vas special tajine. Eu nu am avut unul, cu toate ca vazusem unul acum 2-3 zile la magazin, dar buzunarul nu mi-a permis sa-l cumpar. Asa ca l-am pregatit intr-un vas obisnuit de ceramica...

Ingrediente

  • 1 pulpa de ied si cateva coaste(am avut eu)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia
  • 5 morcovi tineri
  • 2 rosii mari
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • 300 ml vin rosu
  • 30 gr unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita plina de amestec de condimente(berbere)
  • ienibahar boabe
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 mana de stafide aurii
  • 1 mana de caise deshidratate
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

In primul rand carnea se spala, se sterge cu un prosop absorbant de hartie si se taie bucatele. Se pune la incins o tigaie cu 3-4 linguri ulei de masline si prajim carnea pe toate partile. Scoatem carnea cu un cleste si o punem in vasul termorezistent sau vas tajine daca avem. Dupa ce am prajit toate bucatile de carne, mai adaugam 2 linguri ulei de masline si calim ceapa taiata pestisor. Dupa ce ceapa s-a calit 3-4 minute adaugam morcovul curatat si taiat in bucati de 1-2 cm, ardeiul kapia taiat in bucati mai mari. Mai lasam la calit 2-3 minute. Dupa ce s-au calit legumele adaugam amestecul de condimente berbere, amestecam bine legumele cu mirodeniile, adaugam rosiile decojite si taiate cuburi mai marisoare. Punem sare si piper proaspat macinat peste carne, adaugam amestecul de legume calite si amestecam usor toate ingredientele. Punem vinul rosu peste mancarica (aveti grija sa nu puneti prea mult, sa nu acopere in totalitate mancarea), bucata de unt deasupra, acoperim vasul cu capac si-l dam la cuptorul incins la 150-160 grade(la foc mic) pt 1 ora si 30 minute. Dupa expirarea timpului adaugam frunzele de dafin si boabele de ienibahar si mai lasam 30 minute la cuptor. Adaugam apoi stafidele si caisele deshidratate taiate in fumatati, acoperim vasul si mai dam la cuptor 10-15 minute. Cind mancarea este gata adaugati patrunjelul taiat fin si amestecati cu grija sa nu zdrobiti carnea (este f frageda) si legumele.

Serviti o portie de cus-cus cu tajine de ied. Garantez ca nu veti regreta, este un deliciu. Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de ied" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Postat de gurita_ta2005

Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

Se scoate cotorul de la varza murata si se scot cu grija foiile,se pun intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore sau peste noapte. Ceapa se taie marunt si se pune la calit impreuna cu...

Citeste continuarea

Reteta de pipote picante, cu paste

Postat de vasimur

Reteta de pipote picante, cu paste

Iata cum se prepara Reteta de pipote picante, cu paste Mai întâi preparăm pipotele, deoarece până se gătesc, avem suficient timp să ne ocupăm de paste. Spălăm bine...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 24.07.2013, 17:47
mmm o bunatate!
la 24.07.2013, 17:49
la 24.07.2013, 17:49
Super papa
la 24.07.2013, 17:54
la 24.07.2013, 17:55
place

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking