Ingrediente
- 1,2 kg dovlecei
- 200 g mozzarella
- 500 g iaurt natural
- 200 branza de vaci
- 3 oua
- 100 ml ulei
- 5-6 catei de usturoi
- oregano
- 17 linguri pline cu faina (cu burta)
- 1 si 1/2 praf de copt
- sare
- piper
- 12 rosii cherry
Mod de preparare
Se curata deovleceii, se taie rondele si se calesc in foarte putin ulei. Se lasa 3 bucati din ei necuratati de coaja. Se vor taie rondele cu coaja si se vor praji separat-vor fi pusi pe tarta deasupra
Se amesteca faina, ouale, iaurtul,branza de vaci, uleiul, cascavalul, praful de copt, usturoiul pisat. Va rezulta o compozitie de gen smantana groasa. Se amesteca cu dovlecei prajiti .
Se pune compozitia intr-o tava rotunda cu diamteru de 30 cm, se pun feliute de dovlecel prajite (din cei cu coaja) se da tava la cuptor 1 ora la 180 grade
Se servesc cu rosii cherry -optional
Super buna atat rece cat si calda cu iaurt sau smantana...si de ce nu, merge perfect cu o bucata de friptura
PS:La final cand scoteti tava din cuptor se presara 2 linguri de mozzarella asa fierbinte cum e ,iar cascavalul sau mozzarella se va topi
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|