Ingrediente
- pentru blat:
- 2 oua
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de ulei
- unp raf de sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- pentru crema de branza:
- 300 g branza proaspata
- 100 g unt
- 100 g zahar pudra
- pentru jeleul de zmeura:
- 300 g zmeura
- 6 linguri zahar pudra
- 100 ml apa
- 1 plic gelatina
- Pentru decor:
- zmeura
- menta proaspata
Mod de preparare
Batem ouale cu un praf de sare panan isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, uleiul, faina, praful de copt, zaharul vanilat si omogenizam bine compozitia.
turnam compozitia intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mic.
Intre timp pregatim crema:
Mixam branza cu zaharul si untul la temperatura camarei pana se omogenizeaza si dam la rece.
Dupa ce s-a racit blatul, punem crema peste el ( nu este nevoie sa-l insiropati, este foarte moale si pufos).
Pregatim jeleul:
Pasam zmerua, o amestecam cu zaharul si apa, dupa care punem si gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet si dam la rece cateva minute pana incepe sa se intareasca.
Punem apoi jeleul peste crema ( punem mai intai in mijloc, apoi urmand ca el sa se scurga catre margini).
Ornam cu zmeura
Dam la rece cel putin 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|