Tarta cu brinza si spanac

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
28 Iun 2013 | 6822 vizualizari
Tarta cu brinza si spanac

Cum nu sunt o specialista si daca tot imi plac asa de mult tartele, m-am apucat sa citesc despre aluaturile de tarte frantuzesti. Asa am aflat ca aluaturile sarate se numesc pate brisee si cele dulci pate sucree si mai este patee sablee.... Veti gasi multe informatii si diferite retete, ramine la latitudinea voastra sa alegeti...eu am ales cel de aici http://www.foodstory.ro/cum-sa-guides/lectia-de-gatit-aluatul-de-tarta

Ingrediente

pt aluat:

  • 300 gr faina
  • 150 gr unt rece
  • 1 praf de sare
  • 8-9 linguri apa rece

pt umplutura:

  • 1 kg spanac(eu l-am avut congelat, dar nu din cel cumparat din magazin)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 catei usturoi s-au 1 legatura usturoi verde
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 4 oua
  • 200 gr brinza de vaci(de la Lidl)
  • 200-300 gr cas de capra
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

pt decor:

  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri lapte

Mod de preparare

Pregatim aluatul, pe care eu l-am facut la robot, am pus faina si sarea in vasul robotului, am adaugat untul rece taiat cubulete si le-am mixat pina au devenit nisipoase(citeva secunde, maxim 10), am adugat apa rece, am mai mixat pina ingredientele au format un aluat(10-15 secunde). Aluatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pt 30 minute.(eu l-am facut cu o zi inainte)

Pt umplutura:am lasat spanacul sa se dezghete(din rezervele proprii de la congelator). Ceapa taiata marunt se pune la calit in citeva linguri ulei de masline, se adauga si usturoiul taiat marunt si se lasa sa se caleasca 2-3 minute. Se adauga spanacul bine scurs de zeama lasata si taiat marunt, ouale si brinza de vaci si amestecati compozitia. La inceput am pus doar 2 oua dar compozitia era prea uscata si am mai adaugat 2 oua. Am ras casul de capra si l-am adaugat si pe acesta, mararul taiat marunt, sare, piper dupa gust. 

Aluatul l-am pus pe masa de lucru infainata, l-am intins cu sucitorul, l-am rulat pe sucitor si l-am pus in forma de tarta unsa cu unt s-au ulei si tapetata cu faina. Am taiat marginile, eu am folosit foarfeca de bucatarie, am intepat cu furculita aluatul, am pus hirtie de copt, boabe de fasole,suficiente cit sa acopere aluatul si am dat aluatul de tarta in cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. Am pus compozitia de spanac, din aluatul ramas taiat de pe margini am taiat cu o forma floricele, le-am pus peste spanac si le-am uns cu galbenusul amestecat cu lapte. Am mai dat tarta la cuptor pt 20 minute si inca 10 minute cu focul stins.  

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu brinza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Omletă cu legume coapte în jar

Postat de panacris

Omletă cu legume coapte în jar

Legumele coapte se taie mărunt, se pun la gătit în puțin ulei, împreună cu ardeiul tocat mărunt în tigaia Doubleta. După ce s-au înmuiat se adaugă ouăle bătute...

Citeste continuarea

Sticksuri de cascaval pane cu sos BBQ

Postat de Oana

Sticksuri de cascaval pane cu sos BBQ

Taiati cascavalul in felii groase de 1 cm si apoi in bastonase, tot de 1 cm grosime Asezati sticksurile de cascaval pe un tocator si lasati-l la frigider cateva ore sau peste noapte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2013, 13:57
la 28.06.2013, 14:01
wowwwww
la 28.06.2013, 14:01
wooowwwwww bunaaaa!!!!!!!!!!!!!!
la 28.06.2013, 14:17
Ei daaaaaaaaaaaa
la 28.06.2013, 14:18
Minunata!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking