Tarta cu cascaval olandez

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
30 Mai 2012 | 12584 vizualizari
Tarta cu cascaval olandez

Un aperitiv incredibil de gustos! Daca sunteti iubitori de branzeturi, atunci trebuie sa probati aceasta tarta cu cascaval!

Ingrediente

  • Blat de tarta:
  • 240 gr unt
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 375 gr faina( plus inca o mana)
  • 1 lingura ulei de palmier
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ou
  • 5 linguri iaurt( mai gras)
  • 1 galbenus pentru uns
  • un praf de chimen
  • un praf de nucsoara
  • Compozitie:
  • 3 oua
  • 350 gr smantana( groasa)
  • 3 fire de ceapa verde
  • cascaval olandez 550 gr (eu am pus cu trufe, cu hrean japonez, mediteranean, gouda)
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • piper

Mod de preparare

Blatul se face extrem de usor... se framanta toate ingredientele si asta nu dureaza decat doua minute. Se mai pune o mana de faina si se mai framanta cateva secunde pana nu se mai lipeste de mana si se da forma rotunda. Se pune intr-o folie  aluatul si se da la rece pana preparam umplutura in jur de 30 de minute.

Se amesteca la mixer ouale su smantana apoi cu ceapa verde si branzeturile date pe razatoare. Oprim 150 gr de cascaval sa ornam tarta. Eu l-am oprit pe cel verde cu hrean japonez( wassabi).

Scoatem aluatul de la rece, il intindem direct in tava tapetata cu hartie de copt si ne ajutam de folia de prospetime. Incepem de la mijloc catre margine, puanand mainile peste folie,  se intinde foarte foarte usor. Asezam compozitia de cascaval si deasupra decoram dupa inspiratie. Ungem marginea de blat cu galbenus si coacem pentru 45 de minute la 200 de grade. Primul sfert de ora acoperim tarta cu hartie pergament. Scoatem apoi hartia si mai acoperim daca este cazul si ultimul sfert de ora, sa nu se rumeneasca prea tare deasupra.

O lasam sa se raceasca putin si o mutam pe un platou. Putem servi tarta si calda si rece, este la fel de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cascaval olandez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftelute de legume cu branza

Postat de RuxyRux

Chiftelute de legume cu branza

Se prepara simplu, se rade dovlecelul se presara sare pe el si se lasa deoparte cateva minute. Se rade ceapa, morcovul pe razatoarea mica, ciupercutele, apoi cartoful. Punem si dovlecelul bine...

Citeste continuarea

Nems cu creveti(pachetele de primavara)

Postat de bettyC

Nems cu creveti(pachetele de primavara)

Se pune fideaua de orez intr-un bol cu apa la inmuiat. Se curata si se spala salata,apoi se taie mai marunt.Morcovul se curata si se spala apoi se rade pe razatoarea mare. Crevetii se fierb...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2012, 16:46
buna buna
la 30.05.2012, 16:46
la 30.05.2012, 16:47
Motanel...mersi
la 30.05.2012, 16:47
bylaura
la 30.05.2012, 16:48
si acum ne inviti la o felie de tarta ?!!!

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking