Tarta cu ciuperci de roua si salam uscat

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
18 Iul 2013 | 5530 vizualizari
Tarta cu ciuperci de roua si salam uscat

cina este servita! Va poftesc cu mare drag...

Ingrediente

  • 400 gr aluat foietaj
  • 500 gr. ciuperci de roua
  • 3 linguri de ulei
  • 3 oua
  • 100 gr.salam uscat
  • 100 gr cascaval afumat
  • busuioc uscat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Spalam buretii de roua in cateva ape.

Ii punem la calit in ulei si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Calim buretii pana scade apa lasata de acestia.

Asezam aluatul foietaj intr-o forma termorezistenta, decupam dupa forma vasului,avand grija ca aluatul a cuprinda cel putin jumatate din inaltimea peretelui.

Restul aluatului se taie cu pintenul bucati mai mici pentru ca vor fi "aruncate" dupa asezarea umpluturii deasupra tartei.

Ramasesem la faza cu aluatul asezat in forma.... peste respectivul aluat asezam ciupercile calite,apoi salamul uscat feliat, cascavalul afumat feliat rupt bucatele,adaugam busuiocul uscat si peste toate astea punem restul de aluat taiat bucati.

Batem intr-un castronel ouale, adaugam putina sare si peste acestea si le turnam peste tarta, dupa care o trimitem direct in cuptorul incins in prealabil. Va sta acolo timp de 30-40 minute pana capata culoare aurie.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci de roua si salam uscat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor

Postat de Patricia_Iordache_79

Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor

Curatam cartofii de coaja ii spalam si ii taiem cubulete mici. Feliem in fasii subtiri si ardeiul capia. Slaninuta (sau ce afumatura dorim) o taiem cubulete mici. Cascavalul il taiem si...

Citeste continuarea

Croissante cu cascaval Delaco

Postat de Bucataras

Croissante cu cascaval Delaco

Aluatul l-am lasat la dezghetat peste noapte. Am desfacut folia in care era invelit si l-am intins pe blatul de lucru. Am pornit cuptorul si l-am potrivit la 200 grade. Am taiat aluatul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2013, 18:48
Ce-as mancat si eu o bucatica!
la 18.07.2013, 18:48
Place , place!!
la 18.07.2013, 18:52
ce buna ee tarta ta!!!!
la 18.07.2013, 19:05
Cred ca e o nebunie! Imi plac ciupercile, iar ce ai pus tu acolo nu poate fi decat bun, bun!
la 18.07.2013, 19:10
bunnn

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking