Tartă cu file de anșoa, roșii uscate și brînzică de casă
Postat de Cristi_Roman in Aperitive / Garnituri
23 Oct 2009 | 7746 vizualizari
Știam eu că cele mai bune creații proprii îmi ies atunci cînd le gîndesc scurt, în bucătărie sau în fața frigiderului. Așa s-a întîmplat și astăzi dimineața, cînd, deschizînd frigiderul pentru micul dejun, am dat peste vasul în care se odihneau de ieri 5 albușuri de ou. În 10 secunde deja aveam pe masa din bucătărie ingredientele (resturi din frigider), iar rețeta plutea deja pe lîngă mine. Fiindcă de cîteva zile avem 6 recipiente mici rotunde metalice, pentru cuptor, am zis să încerc să le folosesc în această dimineață. Prin urmare, rezultatul final a fost o delicioasa tartă (quiche) sărată, dar fără gălbenuș de ou, fără unt, fără smîntînă, sau alte chestii grase și cu extrem de puțină făină, 2 grame la fiecare porție. O tartă megagustoasă, sănătoasă, în care gustul suav de albuș și de brînzică de casă s-a împletit cu cel ușor puternic, dar nu înțepător, al fileului sărat de anșoa. O minune!