Ingrediente
Crusta
- 300 gr faina
- 100 gr unt
- o lingura zahar
- 1/2 lingurita sare
- 50 ml apa rece
Crema
- 4 galbenusuri
- o cana zahar
- 2 linguri amidon
- 80 gr unt
- zeama si coaja de la doua lamai
Bezea
- 4 albusuri
- 6 linguri zahar
- o lingurita amidon
Mod de preparare
Se amesteca ingredientele uscate pentru crusta.
Se adauga untul rece, cubulete.
Se amesteca doua minute apoi se adauga putin cate putin apa rece , framantand intre timp cu mana, pana se obtine un aluat fermn, nelipicios. Cand are aceasta consistenta va opriti din adaugatul apei.
Formati o bila si o dati pentru doua ore la rece (chiar si peste noapte)
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, sucul stors de la doua lamai, coaja rasa si amidonul.
Se pun intr-o cratita la foc mic si se amesteca incontinuu pana la ingrosare (devine ca o smantana groasa).
Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca timp de 10 minute.
Asaugam untul si mixam 2 minute.
Scoatem bila de aluat de la rece si intindem o foaie rotunda pe care o asezam in tava unsa cu unt.
O dam la cuptor, care a fost incalzit in prealabil, pentru 10-15 minute, la foc mediu.
Scoatem si turnam crema apoi intindem bezeaua preparata astfel:
Batem spuma albusurile.Adaugam zaharul lingura cu lingura mixand bine dupa fiecare.
La final incorporam amidonul.
Bagam tarta inapoi in cuptor, la foc mic, pentru 15-20 minute.
Crusta superioara trebuie sa prinda o culoare frumoasa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|