Tarta cu mere taiate sferturi

Postat de micki in Dulciuri
2 Mar 2010 | 5790 vizualizari
Tarta cu mere taiate sferturi

F buna!

Ingrediente

  • 125 gr unt la temperatura camerei
  • 125 gr zahar
  •  un plic zahar vanilat
  • 2 oua mari sau 3 mai mici
  •  200 gr faina
  •  coaja de la o lamaie
  •  o lingurita de praf de copt
  • 2,3 linguri de lapte
  • 5,6 mere
  • un praf de sare
  • gem de caise

Mod de preparare

  • Untul se bate bine impreuna cu zaharul,se adauga aromele si ouale unul cate unul si la urma faina cernuta si amestecata cu praful de copt...se amesteca tot cu mixerul,dar la viteza mica....intre o lingura de faina si alta se adauga cate o lingura de lapte.
  • Se tapeteaza cu unt si faina o tava rotunda de diametrul 24 in care se aseaza aluatul iar peste acesta merele taiate in bucati mari(sferturi in cazul meu).Nu le impigeti in aluat,doar le asezati....la copt vor intra singure la fund.Se da la cuptor la 200 grade pt circa 45 minute.
  • Dupa ce se scoate din cuptor se lasa cateva minute la racit,apoi se scoate din tava si se unge cu gem de caise incalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere taiate sferturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornulete cu rahat (reteta de post)

Postat de ionela2682

Cornulete cu rahat (reteta de post)

-In borsul putin caldut dizolvam drojdia -adaugam uleiul,sarea zaharul adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat potrivit de tare -intindem in foaie subtire,decupam dupa...

Citeste continuarea

Chec

Postat de caroline

Chec

Intr-un bol punem zaharul impreuna cu untul (untul trebuie scos din timp din frigider pentru a fi moale) si mixam bine pana ce zaharul este topit si obtinem consistenta unei creme . Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2010, 09:11
Foarte fain arata, si cred ca e si f. gustoasa
la 03.03.2010, 14:13
arata foarte bine..
la 03.03.2010, 22:19
doar triunghiul acela il vreau , prea arata bine!
la 04.03.2010, 23:05
arata super
la 12.03.2011, 14:55

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking