Ingrediente
Primul aluat :
- 200g de faina
- 100g de zahar
- 125g de unt
- 1 lingurita de praf de copt
Al doilea aluat :
- 50g de unt
- 125g de zahar
- 1 ou
- 100g de faina
- 300ml de frisca 33%
- Coaja razuita de la o lamaie
- Zahar brun
Umplutura :
- 4-5 mere
- Zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Primul aluat :
Faina, praful de copt, si untul se framanta pana devine aluatul sfaramicios. Intr-un bol, punem oul si zaharul. Se amesteca si se toarna peste aluat si dupa aceea amestecam aluatul cu o lingura.
Aluatul se pune intr-o tava de 21-23 cm si deasupra se pune putina faina . Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina. Intindem aluatul cu mana. Se lasa la rece pentru 25-30 de minute.
Al doilea aluat :
Punem intr-un bol untul (trebuie sa fie la temperatura camerei), zaharul, oul, frisca, si se bat cu mixerul. Adaugam faina cernuta, coaja de lamaie, si se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza faina.
Umplutura :
Taiem merele felii si adaugam zeama de lamaie peste mere.
Se pun merele in tava cu aluat si se intind uniform. Turnam al doilea aluat peste mere si deasupra punem zaharul brun.
Introducem tarta in cuptorul preincalzit la 100 de grade timp de 20 de minute. Dam cuptorul la 180 de grade si mai lasam tarta pentru inca 30 de minute.
POFTA BUNA!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere venetiana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|