Tarta cu mozzarella, rosii cherry si chives

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri
11 Noi 2012 | 5246 vizualizari
Tarta cu mozzarella, rosii cherry si chives

Este o tarta sarata cu aluat din cascaval cu foarte putine ingrediente dar extrem de gustoasa si rapida. Deasupra se pot presara diverse combinatii de carne si legume precum ton, sardine, masline, ceapa, rosii cherry cu busuioc sau chives si chiar seminte de dovleac. Este usoara si necesita timp scurt de preparare, iar ingredientele sunt alese pe gustul fiecaruia. Azi la rubrica Stiati ca... o scurta poveste despre chives: sunt cultivate pentru frunzele lor cu intrebuintari culinare ca si aromatizant in supe, clatite, in preparatele cu peste si in sandwich-uri. Seamana la gust cu ceapa cu care de altfel se si inrudeste. Proprietatile sale medicinale sunt similare usturoiului dar intr-o masura mai mica, motiv pentru care uzul lor medicinal este mai redus. Are efecte benefice pentru sistemul circulator si proprietati antiseptice.

Ingrediente

  •  
  • 200 grame faina; 
  • 170 grame unt; 
  • 2 lingurita sare; 
  • 2 lingurite praf de copt; 
  • 2 oua; 
  • 200 grame cascaval ras; 
  • 350 grame rosii cherry; 
  • 150 grame mozzarella; 
  • cateva fire de chives.

Mod de preparare

Se amesteca untul topit cu cele doua oua, sarea, faina cernuta si cascavalul ras, iar dupa ce toate ingredientele s-au omogenizat prin framantare, lasati aluatul in frigider pentru 30-40 de minute.
Tava se unge cu unt, iar aluatul se intinde in tava la 1 centimetru grosime, cu mana. Puneti deasupra rosiile cherry, spalate, sterse si taiate in doua. Taiati mozzarella cubulete si le asezati in rand langa cherry. La sfarsit presarati firele de chives sau de busuioc.
Incalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti tarta cam 20 de minute. Lasati inca 5 minute in cuptorul inchis, dupa care scoateti si lasati la racit putin inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mozzarella, rosii cherry si chives" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv chifle umplute cu sunca, branza si ou

Postat de autodiag

Aperitiv chifle umplute cu sunca, branza si ou

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Sunca de Praga se taie cubulete, la fel si branza feliata. Se taie partea de sus a chiflelor, formand un capac. Se scobesc chiflele si se umplu...

Citeste continuarea

Cartofi cu crema de branza si tartufo

Postat de gurita_ta2005

Cartofi cu crema de branza si tartufo

Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 10-15 minute (atentie nu trebuie sa ii fierbem pana se sfarama). Ceapa se taie solzisori si se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2012, 22:58
Daciana,bun ce ne-ai facut
la 11.11.2012, 23:16
la 11.11.2012, 23:20
arata minunat!
la 12.11.2012, 06:37
Blatul cu cascaval este foarte bun !
la 12.11.2012, 08:15
Geozava!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking