Tarta cu ricotta, mascarpone si mure

Postat de simona72 in Prajituri
12 Aug 2013 | 10730 vizualizari
Tarta cu ricotta, mascarpone si mure

Am sa va inebunesc cu retete cu mure, voi profita din plin de ele atat cat mai este sezonul lor....sper sa va placa si voua, s-au macar sa va aduca putina inspiratie si incantare.

Ingrediente

  • pt aluat (patee sucree):
  • 115 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
  • pt umplutura:
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr mascarpone
  • 4-5 oua
  • 100-150 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 200-300 gr mure
  • unt pt uns forma de tarta
  • pt decor:
  • zahar pudra
  • mure

Mod de preparare

Untul pt acest aluat trebuie sa fie moale de la temperatura camerei. Se mixeaza untul cu zaharul pana devine spuma, se adauga oul, se continua mixarea,  iar faina se amesteca cu praful de sare si se incorporeaza cu celelate. Aluatul format se aduna in folie alimentara si se da la frigider pt cel putin 30 minute. 

Pt umplutura: am amestecat ricotta cu mascarponele, am adaugat galbenusurile, zaharul(puneti cat doriti de dulce), vanilia si amestecati ingredientele. Adaugati amidonul si amestecati cu un tel sa nu se faca cocoloase. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din albusuri se amesteca cu compozitia de branza, iar cealalta jumatate se adauga mai apoi si se amesteca usor pt a nu scoate tot aerul din albusuri.

Aluatul scos de la frigider il punem pe masa de lucru usor infainata si intindem o foaie rotunda cu sucitorul. Din cauza ca la mine in bucatarie erau apox 50 grade m-am descurcat destul de greu cu aluatul, mainile erau fierbinti si nu reuseam sa intind foaia suficient de mare pt a putea imbraca si peretii formei de tarta. Asa ca am pus aluatul in forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina doar pe fundul formei. Am intepat-o cu o furculita din loc in loc si am mai dat-o la frigider pt 20 minute. Am pus amestecul de branza peste blat, iar aici eu am avut prea mult aluat, forma mea nu are peretii prea inalti, asa ca nu am pus toata umplutura si am mai facut doua sufleuri de branza cu mure. Peste umplutura am pus mure, am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute.

Cand s-a racit am pudrat cu zahar pudra si am servit cu cateva mure in farfurie.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ricotta, mascarpone si mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Retete similare

Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure

Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat zaharul si pe cel cu pastai de vanilie. La final adaugam faina, grisul in ploaie si mixam usor. Tapetam o...

Citeste continuarea

Savarine cu frisca si jeleu de zmeura

Postat de comanligia

Savarine cu frisca si jeleu de zmeura

Am pus mai intai drojdia la dospit intr-un bol cu putina apa calduta si putin zahar. Dupa ce a crescut am facut coca astfel:am batut ouale cu zaharul si sarea.Apoi am amestecat bine  si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2013, 12:13
prima sosita,prima servita!
la 12.08.2013, 12:14
Cu drag Medi
la 12.08.2013, 12:15
Si eu vreau, arata foarte bine!
la 12.08.2013, 12:15
vreau si eu!!!!!1
la 12.08.2013, 12:17

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking