Tarta foietaj aperitiv

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
9 Sep 2013 | 8138 vizualizari
Tarta foietaj aperitiv

Un deliciu! By Ruxy.... O combinatie intre un aluat de casa foarte asemanator cu foietajul si o crema de branza cu rosii si masline tare gustoasa, merge perfect ca aperitiv sau servit drept cina vegetariana :)

Ingrediente

Blat:

  • 350 gr faina
  • 180 gr unt rece
  • 200 gr crema de branza Fagaras
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • o lingurita de chimen

Crema de branza:

  • 200 gr branza Almette( cu iaurt si smantana eu am avut 2 bucati)
  • 250 gr telemea( Hochland de vaca)
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri faina
  • 1/4 legatura marar
  • 1/4 legatura patrunjel

Decor:

  • 2 rosii mari feliate
  • masline
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Blatul se prepara usor, framantand intr-un vas toate ingredientele( untul se da pe razatoare), aluatul rezultat se infaineaza usor si se impacheteaza in folie de prospetime...se da la rece pana preparam crema( in jur de 30 de minute). Este un aluat extrem de bun si de usor de lucrat...o sa va placa :)

Pentru crema amestecam branza faramitata cu crema de branza, apoi cu ouale, smantana, faina, si verdeata.

Pregatim maslinele, feliem rosiile, spalam si scuturam patrunjelul.

Luam tava de tarta, intindem cu mana coca( nu e nevoie de sucitor), si se face usor,   nu trebuie sa ungem tava , aluatul e destul de gras.

Turnam crema de branza, decoram cu felii de rosii, masline si patrunjel.

Incingem intre timp cuptorul la 200 de grade.

Coacem tarta in jur de 45 de minute, este gata cand crema de branza este ferma .

Se poate taia si servi calda tarta.

Pofta buna la deliciu! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta foietaj aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Retete similare

Tarta cu ardei copti

Postat de oanapl

Tarta cu ardei copti

Frigi ardeii apoi ii cureti si ii tai fasii.  Adaugi boabele de porumb, usturoiul pisat si ciupercile taiate marunt, dupa care condimentezi dupa gust cu sare si piper si adaugi ouale...

Citeste continuarea

Placinta cu mozzarella, oua de prepelita si rosii cherry

Postat de oanapl

Placinta cu mozzarella, oua de prepelita si rosii cherry

Lași să se dezghețe aluatul la temperatura camerei, apoi îl întinzi pe o foaie de aluat și îl transferi în tava mare de cuptor. Tai aluatul de jur-împrejur,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2013, 21:32
Asta e pictata, nu-i de-adevaratelea, asa-i?
la 09.09.2013, 21:32
la 09.09.2013, 21:33
Cat de bine poate sa arate
la 09.09.2013, 21:33
delicios
la 09.09.2013, 21:34
Arată minunat, aproape ca o pizza rustică. Pentru un gurmand ca mine, care nu se dă într-o parte nici de la ce e vegetarian, e binevenită, chiar la acest ceas de seară. Bravo, Ruxy!

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking