Tarte cu ceapa caramelizata

Postat de alldaycooking in Aperitive / Garnituri
10 Noi 2012 | 3305 vizualizari
Tarte cu ceapa caramelizata

Ingrediente

Crusta:

  • 300 gr faina
  • 1 cub drajdie
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura fructoza
  • putina sare
  • 70 gr iaurt
  • 40 gr unt
  • putin ulei pentru uns formele de tarte

Umplutura:

  • 4 lingurite dulceata de stuguri
  • 2 bucati Miez de lapte
  • 1 lingura smantana
  • putin ghimbir macinat
  • putin rozmarin
  • 1 lingura gris

Ceapa caramelizata:

  • 1 lingura ulei
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri otet balsamic

Mod de preparare

Pentru crusta: am pus faina intr-un castron, la mijlocul acesteia am facut o groapa in care am pus drojdia maruntita, fructoza si am adaugat apa calduta. Am lasat 15 minute la loc cald. Am adaugat apoi putina sare si iaurtul caldut. Am framantat toatre ingredietele si am lasat 30 de minute aluatul la loc cald.  Am intins aluatul intr-un dreptunghi peste care am intins untul moale. Am rulat aluatul si l-am lasat la rece 30 de minute. 

Am pregatit intre timp umplutura. Am zdrobit cu furculita 2 bucati Miez de lapte.  Am adaugat grisul, smantanam ghimbir si rozmarin si am amestecat foarte bine. Din aluatul rezultat am decupat rondele pe care le-am pus in tavile de tarte unse cu putin ulei si le-am aranjat pentru a imbraca frumos formele de tarta. Am pus cate o lingurita de dulceata de struguri si am repartizat-o aprox uniform peste aluat. Aam adaugat crema de branza. Am copt la 180 grade Celsius pana cand tartele au fost frumos rumenite.

Ceapa taiata rondele am prajit-o in ulei, iar in momentul cand a inceput sa se coloreze am adaugat otetul balsamic si am amestecat pana cand s-a evaporat lichidul. Pe fiecare tarta am pus putina ceapa caramelizata si am mai lasat cateva minute in cuptor.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Retete similare

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

Postat de rocsi_1612

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

Spalam bine spanacul. Intr-o oala, punem niste apa, o transferam pe aragaz. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator....

Citeste continuarea

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza

Postat de Oana

Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza

Mixeaza spanacul maruntit cu galbenusurile. Adauga smantana. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si praful de copt si adauga-le in compozitie. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2012, 18:02
super!!!vreau
la 10.11.2012, 18:08
prima venita, prima servita!
la 10.11.2012, 18:09
o reteta interesanta si gustoasa
la 10.11.2012, 18:10
Super!
la 10.11.2012, 18:15
ma bucur ca va place!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking