Tartelete cu sardine

Postat de adriana65 in Aperitive / Garnituri
16 Noi 2012 | 8387 vizualizari
Tartelete cu sardine

Tarteletele pentru mine sunt nişte preparate foarte uşor de realizat. Ne plac foarte mult şi de aceea aluatul de plăcintă sau foietajul nu-mi lipsesc din congelator. Tarteletele de azi pot sta foarte bine alături de alte antreuri pe o masă festivă sau la fel de bine pot fi servite la cină alături de un pahar de lapte.

Ingrediente

  • - 400 g foi pentru plăcintă
  • - 3 ouă
  • - 100 g unt
  • - 1 cutie sardine în ulei - 170 g
  • - 75 g brânză " Năsal "
  • - 1 ceapă roşie
  • - 1/2 gogoşar
  • - 4 căţei de usturoi
  • - 4 linguri smântână
  • - sare, piper
  • - 1 legătură mărar verde

Mod de preparare

Am tocat ceapa roşie şi gogoşarul apoi le-am călit în 2 linguri ulei de măsline. După înmuierea lor am adăugat usturoiul tăiat feliuţe.

Am întins aluatul de foietaj pe folia în care a fost ambalat şi l-am tăiat în pătrate  de 12/12 cm. Am uns fiecare foaie cu unt topit. În tava de brioşe, unsă în fiecare locaş cu unt,  am pus câte  trei foi de foietaJ.

Într-un castron am bătut ouăle cu sare şi piper, am adăugat mărarul tocat,

brânza " Năsal " rasă şi smântâna. Brânza "Năsal" este o brânză foarte gustoasă preparată în fabrica Napolact şi maturată în Grota de la Ţaga timp de trei săptămâni, conferindu-i un gust aparte.

Amestecului de ouă i-am adăugat ceapa şi gogoşarul călit, am omogenizat şi cu ajutorul unei linguri am repartizat amestecul în fiecare "coşuleţ" din foietaj.

Deasupra fiecăruia am pus câte o sardină (sardinele le-am pus la scurs înainte cu o oră) sau numai jumătate, depinde de mărimea acesteia.

Am dat tava la cuptorul încălzit pentru 2o minute la 200 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartelete cu sardine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada cu bacon si cascaval

Postat de diaconta

Aperitiv rulada cu bacon si cascaval

Am curatat cartofii si i-am fiert în apa cu putina sare. Apoi i-am pasat, am pus sare, piper si patrunjelul verde tocat. Peste folie, am asezat feliile de bacon, cartofii i-am asezat...

Citeste continuarea

Rulada de carne, cu legume si cascaval

Postat de Ina

Rulada de carne, cu legume si cascaval

Taiem muschiul circular, in strat subtire , pentru a desface bucati cat de mari putem, pentru a putea fi umplute si rulate . Eu am obtinut 3 fasii de carne, pe care le-am batut usor cu ciocanul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2012, 19:31
Minunate!
la 16.11.2012, 20:13
Mersi Merisor!
la 16.11.2012, 21:07
Ce frumoase sunt!
la 16.11.2012, 21:35
bune,bune si frumusele
la 16.11.2012, 21:52
Arata senzational!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking