Telina gratinata

Postat de radu_popovici in Mancaruri de post
30 Apr 2011 | 5416 vizualizari
Telina gratinata

Reteta video de telina gratinata prezentata de Radu Popovici in emisiunea Retetele lui Radu din cadrul matinalului Cafeaua de dimineata de la Kanal D. www.bucataras.ro este partener media al emisiunii!

Ingrediente

  • 500 g radacina de telina
    1/2 lamaie, sucul stors
    2 linguri de unt
    1 ceapa mica, tocata marunt
    2 catei de usturoi, tocati marunt
    2 linguri de faina
    300 ml lapte
    50 g cascaval ras
    1 lingura de capere
    sare
    boia iute
    1 lingurita de nucsoara, proaspat rasa
    patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare

Reteta este rapida si usor de facut, iar savoarea sa este deosebita datorita combinatiei de lactate cu nucsoara, ca si aportului de gust adus de capere.

Se incinge cuptorul la 190 °C. Se curata telina de coaja, se taie in jumatate si se feliaza fiecare dintre jumatati la 5 mm grosime. Se pun imediat feliile in apa amestecata cu suc de lamaie, ca sa nu se brumeze.

 Se da apa in clocot si se fierbe telina 10-12 minute, la foc mic, pana ce se face frageda. Se scurge bine si se asaza, pe un singur strat dar suprapuse putin, ca solzii, pe fundul unui vas termorezistent.
 
Intre timp se topeste untul intr-o tigaie si sa prajeste ceapa 3-4 minute, la foc domol. Se adauga usturoi si se continua 2-3 minute, pana ce ceapa se face translucida. Se adauga faina se amesteca 1 minut, apoi se incorporeaza laptele, ca sa se obtina un sos.
Se adauga jumatate din cascaval, nucsoara, capere, sare si boia si se amesteca.
 
Se toarna mixtura peste telina si se da aceasta la cuptor timp de 10 minute. Se presara apoi deasupra cascavalul ras si se continua alte 5-10 minute, pana ce se rumeneste.
Se serveste presarata cu patrunjel proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Telina gratinata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de spanac cu ceapa verde

Postat de gurita_ta2005

Mancare de spanac cu ceapa verde

Se spala bine frunzele de spanac(eu am avut direct la punga de la Lidl,nu era foarte murdar ca cel cumparat din piata),eu nu l-am separat de lujeri. Se pune o oala cu apa la fiert cu putina...

Citeste continuarea

Iahnie de fasole

Postat de AlexTeacher

Iahnie de fasole

Coaceti usturoiul in cuptor; Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte; Puneti-o la fiert cu sare, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina si 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2011, 14:53
cu siguranta delicioasa
la 30.04.2011, 15:16
la 01.05.2011, 00:03
La multi ani!!!
la 01.05.2011, 00:09
La multi ani!!!!!!!
la 01.05.2011, 00:24
La multi ani! Mult succes!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking