Tiramisu reteta cu piure de zmeura

Postat de medioto59 in Dulciuri
22 Sep 2016 | 6741 vizualizari
Tiramisu reteta cu piure de zmeura

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar ce poate fi mai bun, mai delicios, mai racoros, mai elegant decat o portie de tiramisu? Voi ce spuneti? Ei bine m-am gandit ca acest tort poate fi un rasfat ....deci...."Ziua cand imi rasfat nevasta".

Ingrediente

  • 750 g mascarpone
  • 200 g zahar pudra
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 1 kg zmeura
  • 200 g piscoturi
  • Pentru ornat:
  • zmeura
  • visine
  • cacao

Mod de preparare

  • Tiramisu reţetă originală
  • Pentru piureul de zmeura
  • Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure.
    Dam la frigider cat timp ne ocupam de crema.
  • Pentru crema
  • Amestecam mascarponele cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si mixam circa 8-10 min.
  • Separat amestecam smantana pentru frisca cu restul de zahar pudra si mixam pana frisca devine ferma.
    Incorporam ,lingura cu lingura,frisca in crema mascarpone.
  • Asamblare
    Pentru asamblare am folosit un vas yena cu diametrul de 21 cm. si 2 pahare.
    Punem de jur.imprejurul vasului un rand de zmeura,apoi pe fundul vasului,piscoturile ,peste care  un strat generos de piure de zmeura.
  • Urmeaza un strat de crema(jumatate din cantitatea de crema).
    Nivelam crema.
  • Continuam cu un  rand de zmeura de jur.imprejurul vasului,un strat de piscoturi peste crema.
    Peste piscoturi adaugam piureul de zmeura ramas.
    La final ultimul strat de crema.
    Nivelam crema.
    Pudram cu cacao.
    Decoram cu zmeura si visine.
  • Delicios!
  • Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu piure de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajiturele-bombonele din resturi

Postat de Constelatialeu

Prajiturele-bombonele din resturi

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu...

Citeste continuarea

Mini tarte cu mere si scortisoara

Postat de RuxyRux

Mini tarte cu mere si scortisoara

  Din aceasta cantitate mi-au iesit 24 de prajiturele. Punem la blender fulgii de ovaz si-i facem faina. Dam untul rece pe razatoarea mare si-l amestecam  cu oul, cele 3 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2016, 13:14
Nici nu-i bun, are asa un miros de inca....
la 22.09.2016, 13:16
wow!
la 22.09.2016, 13:18
bun bun
la 22.09.2016, 13:21
Cleme nu-i bun ca nu mai este
la 22.09.2016, 13:21
Licurici...

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking