Tobite sau Roata carului

Postat de vic in Prajituri
10 Ian 2012 | 28464 vizualizari
Tobite sau Roata carului

Intrucat va urmaresc de aproximativ 2 ani, inspirandu-ma din minunatele dvs retete... m-am gandit ca ar fi timpul sa va rasplatesc!... cu o reteta ce nu am regasit-o pe acest site. Imi voi cere scuze anticipat pt forma nu tocmai originala a prajituricilor. Am "facut cunostinta" pt prima data cu Tobitele la o buna prietena din Sibiu... ca mai apoi sa gasesc pe internet o oarecare asemanare a retetei sub numele de "roata carului"... acum.... fiecare alege forma mai potrivita a numelui in functie de "prezenarea artistica" a produsului finit.

Ingrediente

  • pentru bezele :
  • 5 albusuri
  • 300 gr zahar
  • pentru crema
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri de ness/cappuccino + 1 lingura cacao
  • 100 gr zahar
  • 2 pliculete vanilie
  • 3 linguri pline cu faina
  • 150ml de lapte
  • 80 gr unt frecat cu 50 gr zahar
  • 250 gr  nuca macinata

Mod de preparare

Crema : Se amesteca galbenusurile, zaharul, praful de ness sau cappuccino, cacao, vanilia, faina si laptele. Se pun la foc mic si se amesteca foarte bine, ca sa nu existe cocoloase, pana la rezultarea unei budinci. Dupa ce "budinca" s-a racit se va aduga untul frecat cu zahar si 150 gr de nuci. Crema se va tine la frigider cat timp se vor coace bezelele.

Bezele: se bat albusurile cu putina zeama de lamaie, un varf de sare si zaharul cu mixerul la viteza cea mai mare pana devine o spuma consistenta.

Se formeaza bezelele in tava si se baga-n cuptorul preincalzit la foc mic cu usa intredeschisa putin.

Asamblarea "rotilor": se lipesc cate 2 bezele cu crema si se tavalesc marginile in nuca macinta ramasa!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tobite sau Roata carului" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Savarine

Postat de AlexTeacher

Savarine

Incepem cu siropul, ca sa aiba timp sa se raceasca; Adaugati zaharul brun si cele 4 cani de apa intr-o craticioara, si lasati-o la redus pe foc;...

Citeste continuarea

Placinta cu branza, stafide si bezea

Postat de simona72

Placinta cu branza, stafide si bezea

Mixam branza de vaci cu smantana si zaharul.Adaugam in fir subtire laptele condensat in timp ce mixam compozitia de branza. Separam albusurile de galbenusuri, iar pe cele din urma le adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2012, 22:32
Ai muncit la ele destul de mult
Arata bine si stiu ca sunt tare bune.
Imi plac
Bine ai venit!
la 10.01.2012, 23:19
suna tare bine reteta
la 11.01.2012, 01:54
bine ai venitttt ma servesc si eu cu o tobita
la 11.01.2012, 09:30
eu vreau mai multe roti
la 11.01.2012, 09:50
bine ai venit

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking