Ingrediente
- pentru bezele :
- 5 albusuri
- 300 gr zahar
- pentru crema
- 5 galbenusuri
- 2 linguri de ness/cappuccino + 1 lingura cacao
- 100 gr zahar
- 2 pliculete vanilie
- 3 linguri pline cu faina
- 150ml de lapte
- 80 gr unt frecat cu 50 gr zahar
- 250 gr nuca macinata
Mod de preparare
Crema : Se amesteca galbenusurile, zaharul, praful de ness sau cappuccino, cacao, vanilia, faina si laptele. Se pun la foc mic si se amesteca foarte bine, ca sa nu existe cocoloase, pana la rezultarea unei budinci. Dupa ce "budinca" s-a racit se va aduga untul frecat cu zahar si 150 gr de nuci. Crema se va tine la frigider cat timp se vor coace bezelele.
Bezele: se bat albusurile cu putina zeama de lamaie, un varf de sare si zaharul cu mixerul la viteza cea mai mare pana devine o spuma consistenta.
Se formeaza bezelele in tava si se baga-n cuptorul preincalzit la foc mic cu usa intredeschisa putin.
Asamblarea "rotilor": se lipesc cate 2 bezele cu crema si se tavalesc marginile in nuca macinta ramasa!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tobite sau Roata carului" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|