Tocana de cartofi ca la Bunica

Postat de panacris in Mancaruri de legume
23 Aug 2012 | 7335 vizualizari
Tocana de cartofi ca la Bunica

Intotdeauna aroma tocanitei de cartofi, imi aduce in fata imaginea bunicilor ( din pacate numai sunt printre noi:( ). E una dintre mancarurile care chiar imi ies si au aceeasi aroma ca atunci cand o savuram la masa bunicilor.

Ingrediente

  • ceapa galbena 1 bucata,
  • morocov 1 bucata,
  • ardei gras sau kapia 1 bucata,
  • rosii 3 bucati,
  • cartofi rosii de Covasna 1500 g.,
  • carnati de porc afumati 500 g.,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • cimbru propaspat,
  • foaie de dafin,
  • marar proaspat.

Mod de preparare

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei si putina apa. Celelalte legume se curata si se toaca marunt si se adauga la ceapa calita. Carnatii se taie felii, cat o imbucatura si se adauga la amestecul de legume, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit. Intre timp se curata cartofii si se taie cubulete, adaugandu-se apoi la amestecul de ceapa si carnati. Se asezoneaza de sare, piper, cimbru si marar, apoi se completeaza cu apa rece cat sa acopere cartofii, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit. Se serveste fierbinte cu salata de sezon.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi ca la Bunica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Orez cu legume la tigaia wok

Postat de Leontina_Costel1970

Orez cu legume la tigaia wok

Mai intai spalam orezul si-l punem intr-o cratita cu 3 cani de apa si-o lingurita delikat legume, punem la fiert la foc mic. Proportia este de 1:3 ( orez/apa). Cat fierbe orezul, ne apucam sa...

Citeste continuarea

Drob de post/vegetarian

Postat de GatesteUsor

Drob de post/vegetarian

Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata. Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2012, 17:18
vin si eu la masa
la 23.08.2012, 17:28
mancarea cea mai buna este cea a bunicii,asa-i?
la 23.08.2012, 17:29
Amintirea asta ma face sa plang de fiecare data..mancarea bunicii....offff....nimic mai minunat!
la 23.08.2012, 17:43
Da, Medi asa este. Copiii mei au spus ca nu stiu sa fac cartofi prajiti ca si soacra mea si ciorba de fasole verde, sau cartofi ca si mama mea
la 23.08.2012, 17:43
parca vreau si eu,mai ales ca ai pus carnatul ala asa de strategic

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking