Tocana de iepure cu naut si fasole neagra

Postat de papabundetot in Cook and smile
5 Aug 2013 | 4639 vizualizari
Tocana de iepure cu naut si fasole neagra

Gasisem in una din zile cand am iesit la cumparaturi,iepure intreg,destul de frumusel si am cumparat si eu unul fara a sti atunci ce vreau exact sa fac cu el. Initial l-am curatat bine si asa intreg cum era l-am bagat la congelator.Acum..pentru weekend mi-a venit ideea unei tocane pe care eu mi-am imaginat-o cu naut si fasole neagra…zis si facut dar…nu imi pare deloc rau pentru ca se pare ca a fost o alegere tare inspirata.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 1 iepuras
  • 1,5-2 kg,vin rosu,
  • busuioc verde
  • 3 morcovi,
  • 250 gr fasole neagra,
  • o conserva naut
  • 2 cepe albe,
  • 7-8 catei de usturoi
  • o conserva de file de ansoa cu capere
  • 2 lingurite pasta de masline
  • boia dulce,
  • fulgi de ardei iute,
  • curry
  • scortisoara,
  • 4-5 cuisoare,
  • naut,
  • fasole neagra,
  • ienibahar

Mod de preparare

Cu o seara inainte de a pregati tocana am pus in apa rece la inmuiat 250 gr fasole neagra pentru a-mi fi mai usor sa o fierb a 2-a zi. De dimineata am pus fasolea inmuiata la fiert pentru ca din ce scria pe ambalaj ii trebuiau cam 2 ore si jumatate sa fiarba…a mea insa a fiert mai repede.

Iepurele l-am transat in bucati mici si l-am pus la marinat pentru cateva ore in vin cu curry,fulgi de ardei iute,scortisoara macinata,ienibahar,4-5 cuisoare.

Dupa ce fasolea s-a fiert am pus intr-o cratita ulei de masline,ceapa si usturoiul tocate marunt si le-am pus la foc pentru a le cali putin,am adaugat apoi boiaua,pasta de masline,fileurile de ansoa si am amestecat,apoi morcovul taiat bucati si la urma bucatile de carne.Am lasat toate acestea putin sa se prajeasca si sa isi imprumute aromele,apoi am adaugat apa cat sa se acopere carnea si am lasat sa fiarba la foc mic verificand din cand in cand si daca apa a mai scazut am mai adaugat apa cat sa fie mereu carnea acoperita. Dupa ce carnea a fost fiarta bine am adaugat fasolea neagra fiarta mai devreme si nautul,am mai lasat sa dea un clocot si am stins focul.

A fost tare buna aceasta tocana plina de arome si o recomand cu drag celor care isi doresc sa o incerce.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iepure cu naut si fasole neagra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Omleta din oua de gasca

Postat de panacris

Omleta din oua de gasca

Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se...

Citeste continuarea

"Dulce si sarat"

Postat de simona72

"Dulce si sarat"

Pentru "Briose cu zmeura si apa de trandafiri": Mixam cele doua oua si albusul impreuna cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul brut si continuam mixarea pana obtinem o spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2013, 08:56
Imi place iepurasul
la 05.08.2013, 09:09
Da, asta da! =D<
la 05.08.2013, 09:23
Multumesc dragilor!!
la 05.08.2013, 10:08
hmmmm tare bun !
la 05.08.2013, 10:26

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking