4 pere
citeste mai mult
Când gătesc tocăniţa de cartofi îmi aduc aminte cu drag că a fost prima mea experienţă culinară, pregătită cap-coadă de micuţa de mine. :)
Ingrediente
Mod de preparareSe curăță, se spală legumele. Cartofii, morcovii, țelina și păstârnacul se taie sau se dau la răzătoare astfel încât să se obțină rondele subțiri. Ceapa se toacă mărunt la fel și ardeii. Într-o crațită cu ulei încins se pune ceapa la călit, se adaugă rădăcinoasele iar peste circa 3-4 minute cartofii rondele. Se condimentează cu cimbru, foi de dafin, boia, chili, Delikat, sare. Se adaugă roșiile + sucul de roșii, ardeii iar apoi mazărea. Se toarnă circa 1.5 L apă caldă. Se fierbe la foc mic (sau se poate pune la cuptor), fără să se amestece prea mult, până când legumele sunt bine pătrunse. În momentul servirii se presară mărar sau pătrunjel. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană picantă de cartofi cu mazăre (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
4 pere
citeste mai mult
Postat de COSTEO
Ceapa se toaca marunt si se inabusa in putina apa sau mai intai se rumeneste in ulei,si apoi se inabusa.Se adauga rosiile tocate marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,dovlecelul curatat si taiat...
Citeste continuareaPostat de simona72
Lintea se spala in mai multe ape, se pune intr-un castron si se lasa la inumiat cu apa pentru 20-30 minute. Intre timp ne ocupam de fistic: curatam fisticul de coaja. Il punem intr-un castronel si...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|