4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Când gătesc tocăniţa de cartofi îmi aduc aminte cu drag că a fost prima mea experienţă culinară, pregătită cap-coadă de micuţa de mine. :)
Ingrediente
Mod de preparareSe curăță, se spală legumele. Cartofii, morcovii, țelina și păstârnacul se taie sau se dau la răzătoare astfel încât să se obțină rondele subțiri. Ceapa se toacă mărunt la fel și ardeii. Într-o crațită cu ulei încins se pune ceapa la călit, se adaugă rădăcinoasele iar peste circa 3-4 minute cartofii rondele. Se condimentează cu cimbru, foi de dafin, boia, chili, Delikat, sare. Se adaugă roșiile + sucul de roșii, ardeii iar apoi mazărea. Se toarnă circa 1.5 L apă caldă. Se fierbe la foc mic (sau se poate pune la cuptor), fără să se amestece prea mult, până când legumele sunt bine pătrunse. În momentul servirii se presară mărar sau pătrunjel. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană picantă de cartofi cu mazăre (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de mirela0911
Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi, se scurge de apa, se clateste si se pune intr-o oala cu apa rece sa fiarba. Dupa ce a dat cateva...
Citeste continuareaPostat de Pungasa_Rogue
Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate si taiate grosier, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron mare se...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|