Ingrediente
- pulpă de porc cca. 1000g,
- ciuperci cca. 200 g,
- ceapă galbenă 3 bucăți mari,
- ardei gras 2 bucăți,
- ulei de floarea soarelui,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- mărar propaspăt 1 legătură,
- vin alb demisec cca. 300 ml,
- zacusca 1 borcan.
Mod de preparare
Su curăță ceapa și ardeii, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apa, cca. 10 minute la foc mic. Carnea se spală, se curăță de grăsimi, se taie bucățele ți se adaugă la amestecul de ceapa și ardei. Se călesc împreună cca. 10 m inute la foc mic, mneacoperit, apoi se adaugă vinul, se asezonează de sare, piper, se adaugă mărarul tocat mărurnt se completează cu apă rece cât să acopere carnea, apoi se lasă la fiert la foc mediu, cca. 20 minute acoperit. Spre final se adaugă ciupercile și zacusac, lăsându-se la fiert cca. 15 minute, până se împreună gusturile.
Se servește fierbinte cu pâine de casă sau mămăliguță, acompaniată de pepenași si gogonele murate.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|