Tocanita de ficatei de pasare cu cus-cus

Postat de babi5 in Ficat
20 Sep 2014 | 8097 vizualizari
Tocanita de ficatei de pasare cu cus-cus

Nu am mai facut tare de mult si acum ia sosit rindul , imi place tare si-l recomand cu mare drag si pentru voi

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pasare
  • 500 gr cus-cus
  • 6 cepe rosii
  • 100 ml vin alb (sec)
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov (mai mic)
  • sare
  • 100 ml ulei
  • frunze patrunjel
  • marar verde
  • 1 foaie dafin
  • piper
  • boia dulce (1 varf de lingurita)
  • 1 lingura vegeta

Mod de preparare

Pentru cus-cus

Se curata o ceapa si morcovul, se spala, apoi ceapa se toaca marunt si morcovul se da prin razatoarea mica. Intr-o cratita punem 50 ml ulei, ceapa si morcovul si lasam sa se caleasca pana uleiul prinde o culoare galbuie de la morcov, apoi punem cus-cusul si lasam sa se caleasca 5 minute, amestecand continuu. Adaugam apa fierbinte, potrivim de sare, piper si vegeta, apoi lasam sa dea cateva clocote, urmand sa completam cu apa fierbinte, cate putin pana isi mareste volumul bine. Oprim focul, asezonam cu patrunjel verde, acoperim si lasam sub capac la cald fiindca el se mai mareste in volum

Pentru  tocanita

Ficateii se spala, se usuca cu un prosop absorbant apoi se portioneaza. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca cat de marunt se poate, apoi impreuna cu 50 ml ulei se pun la calit. Se adauga boiaua si ficateii si se mai lasa impreuna cu ceapa si ardeiul 5 minute, dupa care adaugam vinul si cca 50 ml apa calduta, potrivim de sare, piper si vegeta, acoperim si lasam la foc mic sa fiarba pana scade lichidul aproape tot. Asezonam cu marar verde

Pofta buna si sa va fie de folos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ficatei de pasare cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ficatei de pui in sos de soia, cu ceapa si boia afumata

Postat de AdrianUdrea

Ficatei de pui in sos de soia, cu ceapa si boia afumata

Se curata ficateii de pui, se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Se pune grasimea de pui la topit si se adauga ficateii de pui, impreuna cu ceapa si 3 catei de usturoi razuiti. Se presara...

Citeste continuarea

Tocană de ficaţei de pasăre cu legume

Postat de ela2015

Tocană de ficaţei de pasăre cu legume

Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe şi vinişoare şi îi punem la scurs (într-o sită deasă). Într-o tigaie adâncă încingem uleiul, adăugăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2014, 20:50
Hmmmm
la 20.09.2014, 20:59
la 20.09.2014, 21:02
imi place
la 20.09.2014, 21:03
Adele
la 20.09.2014, 21:04
Andreea

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking