Ingrediente
- 1 kg ficatei de pasare
- 500 gr cus-cus
- 6 cepe rosii
- 100 ml vin alb (sec)
- 2 ardei grasi galbeni
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov (mai mic)
- sare
- 100 ml ulei
- frunze patrunjel
- marar verde
- 1 foaie dafin
- piper
- boia dulce (1 varf de lingurita)
- 1 lingura vegeta
Mod de preparare
Pentru cus-cus
Se curata o ceapa si morcovul, se spala, apoi ceapa se toaca marunt si morcovul se da prin razatoarea mica. Intr-o cratita punem 50 ml ulei, ceapa si morcovul si lasam sa se caleasca pana uleiul prinde o culoare galbuie de la morcov, apoi punem cus-cusul si lasam sa se caleasca 5 minute, amestecand continuu. Adaugam apa fierbinte, potrivim de sare, piper si vegeta, apoi lasam sa dea cateva clocote, urmand sa completam cu apa fierbinte, cate putin pana isi mareste volumul bine. Oprim focul, asezonam cu patrunjel verde, acoperim si lasam sub capac la cald fiindca el se mai mareste in volum
Pentru tocanita
Ficateii se spala, se usuca cu un prosop absorbant apoi se portioneaza. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca cat de marunt se poate, apoi impreuna cu 50 ml ulei se pun la calit. Se adauga boiaua si ficateii si se mai lasa impreuna cu ceapa si ardeiul 5 minute, dupa care adaugam vinul si cca 50 ml apa calduta, potrivim de sare, piper si vegeta, acoperim si lasam la foc mic sa fiarba pana scade lichidul aproape tot. Asezonam cu marar verde
Pofta buna si sa va fie de folos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ficatei de pasare cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|